Koronakrisen løftet TV-seingen med hele 20,4 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år i april. I snitt så denne gruppen 126 minutter lineær-TV hver eneste dag, og aller mest tid brukte de på NRK1. NRKs hovedkanal stod alene for 40,4 prosent av all TV-seing i april. Det utgjør en vekst på 12,8 prosentpoeng.

Totalt stod NRKs tre TV-kanaler for 47,5 prosent av all seing (+12,7 prosentpoeng).

Nedtur for TV 2
April ble en tilsvarende tøff måned for de kommersielle TV-kanalene, inkludert TV 2, som kan vise til en samlet andel på 24,3 prosent. Det er en tilbakegang på 5,9 prosentpoeng fra samme måned i fjor.

Hovedkanalen TV 2 faller med tre prosentpoeng til 15,7 prosent. Fraværet av all direktesendt fotball gjør at TV 2s tre sportskanaler bare står igjen med 0,7 prosent av seerne, mot 3,1 prosent i april i fjor.

Til gjengjeld har Nyhetskanalen sin tredje beste måned noensinne, etter mai 2018 og mars 2020, med en andel på 4,9 prosent (+ 1,2 prosentpoeng).

- Et nyhetshungrig Norge har samlet seg rundt NRK og Nyhetskanalen, oppsummerer kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

- Har puttet kruttet i Nyhetskanalen
Han er fornøyd med tallene, den ekstraordinære situasjonen tatt i betraktning.

- Vi har forsøkt å ha et TV 2 som er gjenkjennelig og har puttet kruttet i Nyhetskanalen, så summen av det er vi fornøyd med. Å være i nærheten av resultatet i fjor, er ikke dårlig, sier han.

TV 2 tok også Humorkanalen av lufta i januar i år, noe som vil prege tallene ut hele 2020 når man sammenligner med fjoråret.

- Hvordan utvikler nyhetskonsumet seg nå?

- Nyhetsseingen ser ut til å flate ut litt, og det er vel naturlig også. Nyhetsintensiteten er ikke som den var ved utbruddet.

Kanaldirektøren tror seingen vil legge seg på et normalnivå etter hvert som sommeren nærmer seg og nordmenn får krisen mer på avstand.

Discovery taper uten fotball
Også Discovery og Nordic Entertainment Group mister andeler i april. Discovery-gruppen har rettighetene til den norske toppfotballen, som tidligst kan starte 16. juni. De tok en samlet andel på 13,2 prosent i april (- 5,6 prosentpoeng). 

- Nedgangen i andeler skyldes nok en kombinasjon av at den totale seingen går opp, og at nyhetskanalene tar mer av kaka, samt at det ikke har vært noe sport på TV, heller ikke Eliteserien, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

- Vi står fortsatt i en meget spesiell situasjon, og vi ser at behovet for underholdning har vært stort under hele denne perioden. Vi merker dette både på tradisjonelle TV og på Dplay.

Nent-gruppen tok en samlet andel på 6,3 prosent (- 0,7 prosentpoeng). TV3 tok en andel på 3,2 prosent (- 0,4 prosentpoeng).