Tidligere i år ble Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay lansert på Island. Nå står Estland, Latvia og Litauen for tur. Lanseringen vi skje i første kvartal av 2021.

- Ekspansjonen av Viaplay til de baltiske landene er et naturlig neste steg. Disse markedene er nær oss, har relativt lite penetrasjon, vokser raskt, og vi vil ha et virkelig unikt innholdstilbud som retter seg mot alle tre markeder, sier konsernsjef Anders Jensen i en pressemelding.

Det svenske mediekonsernet viser i dag til 2,5 millioner betalende Viaplay-abonnenter, etter at de nylig valgte å inkludere tredjepartskunder som har Viaplay som en del av sin TV-pakke i tellingen.

Av 2,8 millioner husholdninger i Estland, Latvia og Litauen, har under 20 prosent et abonnement på en strømmetjeneste, sammenlignet med over 50 prosent i Norden.

Nent Group ser derfor et stort vekstpotensial med sin raskt voksende portefølje av nordiske dramaserier, internasjonale filmer, TV-serier og produksjoner for barn. De vil i tillegg kunne tilby et sportstilbud bygget på motorsport, fotball og ishockey når de lanserer i de baltiske landene til neste år.

Les også: Canal Digital og Viasat slår seg sammen - skal hete Allente