Søndag var det premiere på de to første episodene av den nye Viaplay-serien «Maskineriet» med Kristoffer Joner, Julia Schacht og Bjørn Sundquist på rollelisten.

Serien har fått en pangstart på strømmetjenesten, og er etter 24 timer blitt den mest sette egenproduksjonen til Viaplay noensinne. Serien slår dermed den tidligere seerfavoritten «Wisting» og kaprer plassen som den mest populære Viaplay-serien målt etter det første døgnet.

- Vi lovet en raskere og mer intens serie enn noe annet som har blitt laget, og det er fantastisk gøy at seerne virker å sette pris på at man prøver noe nytt, sier Chief Content Officer Filippa Wallestam i Nent-gruppen.

De neste ukene vil det slippes en ny episode av thrillerserien  hver søndag. Viaplay forteller at nesten alle som så første episode valgte å se episode to rett etterpå. Første sesong av den norsk-svenske serien består av totalt åtte episoder.

Hovedrolleinnhaver Kristoffer Joner var spent på mottagelsen. 

- Det er like jævlig og skummelt hver eneste premiere. Jeg vil takke alle seerne for at de valgte å svette sammen med karakteren min Olle. Jeg er så glad og ydmyk for så mange har sett begge episodene som har blitt sluppet hittil. Fortsett å se nå for Guds skyld, sier Joner.