Mandag kveld møttes Borussia Dortmund og Bayern Munchen til det som kan ha vært en ren seriefinale mellom de to gigantene. Dortmund ville med seier ligget et poeng bak serieleder Bayern. Det var også stor spenning knyttet til spissduellen mellom Erling Braut Haaland og superstjernen Robert Lewandowski.

Nå kan Nent-gruppen juble for at storoppgjøret ble årets mest sette fotballkamp på Viaplay så langt og deres mest sette Bundesliga-kamp noensinne.

- Vi trengte en jærbu for å gjøre oss oppmerksomme på at Bundesliga er en av verdens beste og mest spennende fotballturneringer. Vi er i starten av en ny gullalder for nordmenns kjærlighet til tysk fotball, og timingen kunne ikke vært bedre for Viaplay som har rettighetene til 2025, sier pressesjef Fredrik Olimb i Nent til Kampanje.

100.000 innom Viasport 1 
Gårsdagens storkamp hadde samtidig 102.000 seere på det meste innom Viasport 1. Det gir en kommersiell andel på 23 prosent (25 til 59 år), noe som gjorde Viasport 1 til den nest største kommersielle kanalen under kamptidspunktet.

– Det er helt tydelig at nordmenn er sulteforet på kvalitetsfotball, noe de utrolige seertallene på Bundesliga etter oppstarten viser. Vi kunne ikke drømt om en bedre respons, sier sportssjef Cecilia Gave i Nent.

Borussia Dortmunds tre siste kamper er nå de tre mest sette kampene fra Bundesliga på strømmetjenesten Viaplay i Norge, noensinne.

Interessen øker generelt
Haaland-feberen har ikke bare gitt økt interesse for laget hans Dortmund, men også spredt seg til øvrige kamper.

Bayern Münchens kamp mot Eintracht Frankfurt forrige runde var den mest sette kampen for Viaplay denne sesongen som ikke involverte Borussia Dortmund.

– Norge har virkelig tatt Borussia Dortmund til sitt bryst etter Haaland-overgangen, men nå ser vi en klar økt interesse også for de andre lagene. Det er lovende for den generelle interessen for tysk fotball, sier sportssjef Gave.

Det er i mai måned blitt spilt tre runder i Bundesligaen etter at ligaen startet opp igjen etter en to måneder lang pause som en følge av koronakrisen. Nent-gruppen forteller at trafikken deres har mer enn tredoblet seg for Viaplays Bundesliga-sendinger sammenlignet med månedene før koronakrisen traff Europa.