Lørdagens episode av «Kompani Lauritzen», som var den siste i sesongen, har foreløpig en Total Screen Rating på 994.000 seere. Det inkluderer opptak, reprise og strømme-TV.

Finalen samlet halvparten (50,7 prosent) av alle TV-seerne lørdag kveld.

- «Kompani Lauritzen» har vært et eventyr for TV 2, og vi må få takke fantastiske Dag Otto og Kristian samt produksjonsselskapet Seefood og interne krefter i TV 2. Og ikke minst rekruttene våre som har vist mot, styrke, utholdenhet og en unik evne til både å samarbeide og til å tenke selv, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Programmet har vært en kjempesuksess både lineært og på strømmetjenesten TV 2 Sumo, og i snitt har hele sesongen blitt sett av 1.169.000 seere.

Det kommer kanskje derfor ikke som en overraskelse at TV 2 har fått mersmak og går i gang med en ny sesong.

- «Kompani Lauritzen» er en av de største TV-suksessene i nyere tid, og derfor er det veldig hyggelig å kunne bekrefte at vi nå har bestilt en ny sesong som skal spilles inn til høsten. Vi vurderer å spille inn i Åndalsnes på nytt, sier Haldorsen.

- Vårens vinner
TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener programmet viser at godt innhold fortsatt treffer mange seere. Likevel har seertallet på «Kompani Lauritzen» vært usedvanlig høyt.

- Det er sjeldent i disse dager med så høye seertall som vi har sett på «Kompani Lauritzen», så det har vært utrolig vellykket konsept for TV 2 som slo veldig godt an, sier hun.

- Hva tror du har vært nøkkelen til suksessen?

- Det er et nytt konsept med bred appell og fin cast, som kom i en tid hvor vi var litt innelåst i hjemmet. Det ga dem kanskje drahjelp. Vi kan trygt kåre «Kompani Lauritzen» til korona-vårens vinner.

Svakere Idol-sesong
I helgen var det også duket for finale i «Idol». Den hadde 404.000 seere og en andel på 34 prosent fredag kveld på TV 2.

Forrige Idol-finale gikk av stabelen i desember 2018 og hadde 444.000 seere og en andel på 33,9 prosent.

Selv om årets sesong har levert svakere tall enn tidligere, mener Marianne Massaiu at det fortsatt er rom for konseptet i markedet.

- Det er ikke dårlige tall, selv om det er under hva man hadde ønsket seg. Det er ikke så mange konseptet som favner så mange, sier hun.

Hele sesongen har et snitt på 389.000 i Total Screen Rating.

Idol nummer elleve:

Mari Bølla føyer seg inn i en vinnerrekke som ble startet av Kurt Nilsen i 2003 og som nå teller elleve stykker. Foto: TV 2