Alexander Bastin er utpekt som ny administrerende direktør for Nent Studios. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag. Han har jobbet i selskapet siden 2013, blant annet som kommersiell direktør i Viaplay. 

Tidligere i år ble det kjent at Nordic Entertainment Group legger store deler av produksjonsvirksomheten sin på markedet for å rendyrke satsingen på selskaper som produserer dramaserier for Viaplay.

Det innebærer et salg av norske selskaper som Monster, Strix, Playroom, Novemberfilm og Rakett, i tillegg til Baluba, Moskito, Strong Productions, Production House, Splay One, One Big Happy Family og Grillifilms. Morten Mogensen er satt inn som leder av selskapene som skal selges. Både Mogensen og Bastin går inn i den utvidere ledergruppen til Nent Group.

Etter det Kampanje kjenner til, var planen å finne en kjøper før sommeren, men prosessen ble midlertidig stanset under koronakrisen. Nå er den i gang igjen for fullt og Nent skriver i pressmeldingen at de opplever en lovende interesse hos flere potensielle kjøpere.

Tidligere har Kampanje skrevet at Nent ville dele opp det norske selskapet Monster for å beholde dramavirksomheten Monster Scripted, som blant annet har produsert «Nobel», «Grenseland» og «Unge lovende». Det er ikke lenger aktuelt, får Kampanje opplyst fra Nent. Selskapet som ledes av Ingvild Daae, og som står bak flere av landets største TV-suksesser som «Stjernekamp», «Skal vi danse» og «Gåten Orderud», skal nå selges i sin helhet.

Selskapene som blir værende i Nent-gruppen er Nent Studios Nordics, som består av Brain Academy, Nice Drama og Epiq, Nent Studios Animation, Nent Studios Central & Eastern Europe, Nent Studios UK, FilmNation Entertainment og Picturestart.

- Hovedgrunnen til at vi eier produksjonsselskaper er for å produsere godt innhold for Viaplay, både på egen hånd og i samarbeid med andre selskaper, og for å selge dette innholdet til internasjonalle kunder. Viaplay hadde premiere på 21 originalserier av høy kvalitet i 2019 og vi vil ha premiere på 30 originalserier i år, med en ambisjon om 40 per år i fremtiden. Realiseringen av denne ambisjonen krever komplett fokus, og det er grunnen til at vi omorganiserer studiovirksomheten vår, ser etter investeringspartnere og gjør disse lederendringene, sier konsernsjef Anders Jensen i Nent Group i meldingen.

Les også: Blir Nent Groups nye kommunikasjonsdirektør

Ny studiesjef:

Alexander Bastin skal lede nye Nent Studios. Produksjonsselskapene i gruppen skal ha ett mål for øye, og det er å produsere nye originalserier for Viaplay.