- Den politiske ukulturen lukter vondt, er med på å svekke demokratiet vårt, og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss, skriver Knut Aastad Bråten i et innlegg på Facebook torsdag ettermiddag.

I innlegget opplyser Bråten at han trekker seg som statssekretær i Kulturdepartementet.

Bråten har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser.

Bråten ble ansatt som statssekretær i departementet 24. januar i år, samme dag som Abid Raja ble utnevnt til ny kulturminister. Han kom fra stillingen som redaktør i tidsskriftet Syn og Segn.

I Facebook-innlegget skriver Bråten:

– Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle takke ja til utfordringen om å bli statssekretær, like lite som jeg var i tvil om å si nei takk nå, av hensyn til egen integritet.

Kommunikasjonsavdelingen i Kulturdepartementet henviser til politisk rådgiver Emma Lind (V) i departementet. Hun har så langt heller ikke besvart NTBs henvendelser.

Bråten har ikke fungert som statssekretær siden 20. april. Emma Lind var konstituert i stillingen fra 20. april til 3. mai. 4. mai ble Gunhild Berge Stang (V) konstituert i stillingen. Regjeringen melder torsdag at Stang nå har fått jobben permanent, og at Bråten har fått avskjed i nåde.

Her kan du lese innlegget. 

 

Trekker seg:

Tidligere statssekretær Knut Aastad Bråten. Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet/NTB Scanpix