Tidligere i dag skrev Kampanje om at over 300.000 seere så NRKs direktesendte program, «Festen etter fasten – Id mubarak», i går kveld på NRK1.

- Responsen fra publikum under og etter sendingen har vært overveldende positiv, noe som tyder på at vi lykkes i å lage en fest der alle skulle føle seg velkommen, sa NRK Underholdnings redaksjonssjef Eirik Sandberg Ingstad til Kampanje. 

I forkant av sendingen skrev Kampanje om at det direktesendte NRK-programmet var det første av sitt slag hos en vestlig allmennkringkaster. 

Nettopp det har fått mange til å reagere - nå sier sekretær i Kringkastingsrådet Erik Skarrud til Kampanje at programmet har mottatt 93 henvendelser. Ifølge Skarrud er omtrent to av henvendelsene positive - resten er kritiske. 

- Folk klager på litt forskjellig, men det går primært på at NRK bruker sendetid på en muslimsk høytid. Noen kaller det propaganda for islam. En del av klagene har samme ordlyd. Det ligger nok en tekst en plass, som folk klipper og limer fra, sier Skarrud.

I en av klagene Kampanje har fått tilgang til, skrives det at programmet er «islamvennlig propaganda». En annen skriver at han er «mektig forbannet over at vi skal tvinges til å betale tv-lisens» til NRK, og at de bruker tid på å  «sende ut forskjellige program som omhandler islam». En tredje forlanger å få skattepengene sine tilbake, og krever at journalister i dette «muslimske bolet» ikke skal ha betalt mer enn 300.000 kroner i året. 

«Ramadan med Noman», som ble sendt tirsdag kveld, har fått tre henvendelser hos Kringkastingsrådet. To negative, og en positiv, sier Skarrud.