Kommunikasjonsavdelingen i Kulturdepartementet henviser til politisk rådgiver Emma Lind (V) for spørsmål om avgangen til tidligere statssekretær Knut Aastad Bråten og Facebook-innlegget hans der han tar et oppgjør med «politisk ukultur».

Hun triltrådte som politisk rådgiver i departementet 24. januar, samme dag som Abid Raja ble utnevnt til ny kulturminister og Bråten fikk jobben som statssekretær.

- Det er vanskelig for meg å tolke dette, det er hans ord og ikke noe jeg kjenner til eller har anledning til å kommentere, sier Lind til Kampanje om Facebook-innlegget der Bråten blant annet skriver:

- Den politiske ukulturen lukter vondt, er med på å svekke demokratiet vårt, og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss.

Emma Lind takker Knut Aastad Bråten for innsatsen.

- Vi har blitt godt kjent med hverandre, og jeg synes det har vært utrolig gøy å bli kjend med Abid og Knut. Sånn som jeg leser dette, handler det om at dette er intenst, både å få en sånn tillitserklæring og jobben, og vi fikk også en utfordrende vakt.

- Deg bekjent ligger det ikke en konflikt bak avgangen?

- Det er ikke en sak for meg å kommentere.

- Ble du overrasket over meldingen på Facebook?

- Nei, jeg har ikke noen mening til eller fra på akkurat det. Det er tøft gjort å være så ærlig som han er. Det er en stor forpliktelse å takke ja til en sånn forespørsel og en stor forpliktelse å fratre. Jeg har veldig respekt for den vurderingen han tar. Han må gjøre det som passer han selv.

Det har foreløpig ikke lyktes Kampanje å oppnå kontakt med Bråten. Kulturminister Abid Raja skriver følgende i en SMS til VG:

– Jeg er glad for at vi gikk muligheten til å bli kjent med Knut. Han har en stor, raus personlighet, godt humør og høy faglig kompetanse og integritet. Jeg har takket han for innsatsen han har lagt ned for sektoren, for departementet, for partiet og for meg. Det er leit at han har valgt å trekke seg, men jeg har respekt for avgjørelsen, skriver Raja.

Les mer: Abid Rajas statssekretær trekker seg: – Den politiske ukulturen lukter vondt