Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) introduserer nytt navn og utseende på Viasat-kanalene fra 1. juni i år. Til sommeren blir «Viasat» erstattet med «V» for alle betalingskanaler og TV-kanalen Viasat 4 endrer navn til V4. Det melder Nent selv i en pressemelding.

Nent-gruppen introduserer nytt navn og utseende på flere betalingskanaler med den nye merkevaren V. TV-kanalen Viasat 4 beholder den velkjente visuelle identiteten, men bytter navn til V4.

Endringen vil strømlinjeforme samtlige kanaler på tvers av de nordiske markedene hvor Nent opererer og selskapet håper endringen vil gi et mer moderne utseende og en felles identitet.

– Med den nye V-merkevaren gir vi de populære og historiske Viasat-kanalene en mer moderne visuell identitet uten at det går på kompromiss av premiuminnholdet som disse kanalene er kjent for. Våre seere assosierer oss med den beste underholdningen, fra direktesendt sport til nye storfilmer og serier. I de kommende årene vil vi styrke denne posisjonen ytterligere med en ny og moderne profil, sier Kenneth Krabbe, VP Wholesales i Nordic Entertainment Group.

I oktober 2019 kunngjorde Nent-gruppen og Telenor opprettelsen av et nytt joint venture-selskap som skal kombinere Viasat Consumer og Canal Digital for å skape en ny nordisk TV-distribusjonsvirksomhet.

Les også: Dette betyr TV-fusjonen for 450.000 norske TV-kunder

Transaksjonen er underlagt godkjenning av myndighetene og forventes gjennomført i løpet av første halvdel av 2020, skriver Nent. Nent-gruppen beholder sine Viasat-kanaler som fortsatt distribueres gjennom en rekke partnere. Viasat Consumer-merkevaren forblir uendret.