TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise alle fotballkampene i UEFA Champions League fra 2021-2024. Den aller gjeveste turneringen med Europas beste fotballklubber havner altså hos TV 2 i Norge, etter at TV 3 og Nent-gruppen har hatt rettighetene de siste tre tiårene.

– Vi er selvfølgelig glade for å sikre UEFA Champions League på TV 2, selv om fokus i disse dager er på den krisen vi som samfunn står i. I en tid der alt er annerledes og all fotball er satt på vent er supporternes muligheter til å følge Champions League den dagen krisen er over nå sikret, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

Nent-gruppen har hatt visningsrettighetene til UEFA Champions League i Norge siden UEFA endret turneringen til sin nåværende form for snart 30 år siden. De siste årene har Nent og TV 2 delt rettigheten, og TV 2 har sendt to kamper i uka gjennom sesongen. Nå er det TV 2s tur alene.

– Det har vært et privilegium å kunne sende utvalgte kamper fra UEFA Champions League, og etter tre slike sesonger blir det ekstra stas å ha de samlede rettighetene alene i ytterligere tre år.  Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre seerne fornøyd også i årene framover, sier Sandnes.

Allerede skjærtorsdag bekreftet Nent-gruppen at de var ute av kampen. Konsernsjef Anders Jensen benyttet samtidig anledningen til å rette kritikk mot UEFA og deres rettighetsselskap Team Marketing for at de valgte å kjøre denne budrunden midt i koronakrisen.

- Det var veldig negativt og veldig uheldig. Det egner seg ikke å sitte å regne på sport når vi alle sitter i en så krevende økonomisk situasjon der vi gjør alt for å skjerme ansatte og forsøker å unngå å permittere ansatte. Det føles ikke riktig og timingen blir helt feil, sier Jensen.

Les mer: Raser mot UEFA for «dårlig timing» på Champions League-salg - også Discovery ute av budskampen

UEFA Champions League inneholder til sammen 138 kamper gjennom sesongen og alle kampene vil bli tilgjengelig på TV 2 Sumo. Utvalgte kamper vil fortsette å gå på TV 2 sport 1 og finalen sendes på hovedkanalen TV 2.