For mange står valget mellom Apple og Spotify når de skal navigere seg rundt i jungelen av podkaster, men nå vil Bauer Media tilby et nytt alternativ.

Selskapet bak kanaler som Radio Norge og Radio Vinyll lanserer i dag den en helt ny plattform for distribusjon og lytting de har kalt Podplay. Program- og merkevaredirektør Kristoffer Vangen i Bauer Media mener tidspunktert for lanseringen er god, selv om koronapandemien har snudd opp-ned på nordmenns hverdag,

 - Med et Norge som er rammet av koronaviruset, med påfølgende økt fritid, så er det ikke unaturlig at folk nå har mer tid til å teste nye tjenester og podkaster, sier Vangen.

Skal være åpen for alle
Tjenesten skal være gratis å bruke, men man må logge seg inn dersom man vil at den skal huske på hvor man befinner seg i en podkast eller hva man har hørt på tidligere. Fordelen for Bauer Media er at de får mer informasjon om lytterne, som de kan bruke når de selger annonser på egne podkaster.

Alle podkaster skal i utgangspunktet være tilgjengelig for lytting, uavhengig av distributør.

- Hva er forretningsmodellen deres her?

- Dette er en del av vår totale podkast-satsing. Fra før produserer vi eget innhold og har samarbeidspartnere som bruker Podplay Studio, som er en distribusjonsplattform for podkast – og nå lanseres vi altså en lytterplattform, sier Vangen.

- Men det sier seg kanskje selv at det stort sett vil være Bauer Medias podkaster som blir anbefalt brukerne?

- Nei, vi har en toppliste som består av Podplay-brukernes favoritter. Etter hvert som det er brukere der, vil det være de mest populære podkastene som ligger der. Og så vil nok våre podkaster fremheves noe mer, den tjenesten skal være brukervennlig og vil ikke ha Bauer Media-branding.

Satser på flere produksjoner
Målet med tjenesten er at den skal være enklere å bruke enn andre podkast-tjenester, ifølge Vangen.

- Vi ser at veldig mange synes denne pokast-verdenen er vanskelig å orientere seg i.

- Hvordan skal dere få folk til å laste ned appen?

- Vi kommer til å promotere den på våre egne radiokanaler, og den vil bli markedsført blant annet i en lanseringskampanje som starter i påsken for å fremme plattformen for forbrukerne.

Bauer Media står bak en av Norges mest populære podkaster, «Jan Thomas og Einar blir venner», med over 100.000 lyttere, sammen med Plan-B. Nå styrker de satsingen på egenproduserte podkaster og samarbeid med produsenter utenfor eget konsern.

- Vi kjenner lydunderholdning og vil vokse gjennom en kombinasjon av originalt innhold og samarbeid. Men å investere i innhold krever også en konkurransedyktig podkastplattform, sier Vangen.

Plattformen vil bli rullet ut i flere land der Bauer Media opererer. Norge er første land ut.