TV-serien «Atlantic Crossing» skal handle om kronprinsesse Märthas flukt til USA under 2. verdenskrig og skal sendes på NRK på nyåret 2021. Nå er serien som produseres av det norske selskapet Cinenord, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter klaget inn til Arbeidstilsynet. Det melder NRK i dag.

NRK skriver at Norsk Filmforbund har fått en rekke henvendelser om arbeidsforholdene ved produksjonen av serien som har fått over 27 millioner kroner i statsstøtte gjennom Norsk filminstitutt.

– På bakgrunn av en rekke henvendelser fra film- og TV-arbeidere knyttet til produksjonen «Atlantic Crossing» har Norsk Filmforbund tatt kontakt med Arbeidstilsynet, sier forbundsleder Elisabeth O. Sjaastad til NRK.

NRK kjenner til at henvendelsene til Filmforbundet blant annet skal dreie seg om arbeidsforhold, arbeidstid og manglende betaling eller tilbakebetaling.

Produksjonsselskapet Cinenord sier at alle i produksjonen har fått betalt det de skal.

- All lønn er betalt, dog opplevde vi, beklageligvis, en forsinket lønnskjøring i høst da produksjonen hadde dårlig likviditet. Dette ble varslet til alle og gjort opp snarlig etterpå, skriver eier av Cinenord og produsent for «Atlantic Crossing», Silje Hopland, i en epost til NRK.

«Atlantic Crossing» har flere kjente navn på rollelisten, deriblant Sofia Helin kjent fra «Broen» og Kyle MacLachlan kjent fra ikoniske «Twin Peaks» i rollene som kronprinsesse Märtha og president Roosevelt. Tobias Santelmann spiller kronprins Olav.