Kringkastingsrådet skal i morgen tidlig samles for å ha videomøte. Det er totalt 1.289 henvendelser til rådet denne gang når man legger sammen klagene for det avlyste mars-møtet og dette. Ettersom forrige møte ble avlyst har klagebunken vokst seg enda større enn normalt. 

De nesten 1300 klagene omfatter en rekke programmer og flere av klagene dreier seg om stemmeproblemer som oppsto under Melodi Grand Prix-finalen. Det er også kommet inn flere klager til Debatten 17. mars hvor forsker Gunhild Alvik Nyborg var gjest.

En av klagerne mener Nyborg kommer med «dommedagsprofetier».

- Jeg ber Kringkastingsrådet vurdere timingen og hensikten NRK hadde med å la Gunhild Alvik Nyborg totalt få dominere denne sendingen med sine «dommedagsprofetier».

En annen skriver:

- Jeg reagerer på måten NRK lar Gunhild Alvik Nyborg spre skremselspropaganda under Debatten og legger til:

- Når vi er inne i en slik hysteri som er rundt korona, er det viktig at NRK jobber for å innformere, ikke skape uro.

- Bare å forvente at det er meninger om det
Spesialrådgiver Erik Skarrud i Kringkastingsrådet forteller til Kampanje at det er kommet inn 22 klager på Debatten med Nyborg.

- Får NRK ekstra kritikk på grunn av koronadekningen?

- Det er ikke fryktelig mange. Det er noen, men det går på alt mulig. Noen mener det er for mye dekning, noen mener det for lite dekning. Jeg ikke vil si det er noe ekstra rundt det, men en sak som tar så massiv plass over lang tid så er det bare å forvente at det er meninger om det, sier Skarrud til Kampanje.

Skarrud mener de nærmere 1300 klagene i sum er innenfor normalen ettersom forrige møte ble avlyst. 

- 1300 klager på to møter vil jeg si er innenfor normalen, sier Skarrud.

Krigsdokumentar, Ulv og MGP-stemmetrøbbel
Kringkastingsrådet skal gå gjennom fire klagesaker som i utgangspunktet skulle blitt diskutert på mars-møte, samt to nye klagesager.

De fire sakene fra mars som K-rådet skal diskutere i morgen er:

En nettartikkel med tittelen «Får ikke skyte genetisk viktig ulv», et radioinnslag kalt Anton mer populær enn Lindmo, et Debatten-program med fiskeriminister Geir Inge Sivertsen, samt stemmetrøbbel under MGP-finalen

De to nye henvendelsene K-rådet skal behandle dreier seg om det nevnte Debatten-programmet hvor forsker Nyborg var gjest og en krigsdokumentar på P2 kalt Angrepet på Norge 9. april.

Rådsmøtet kan en følge på rådets nettsider.