Oppdatert: I 1990 ga VG ga ut et ekstrabilag på påskeaften i forbindelse med Scandinavian Star-brannen, får Kampanje opplyst.

Vanligvis har Oslo-avisene som selges påskeaften vært gjort ferdig noen dager i forveien på grunn av begrensninger i avtaleverket, men i år vil alle Schibsteds store avishus komme med en fersk utgave lørdag.

- VG opplever jo stor interesse for journalistikken vår i disse dager, og vi er opptatt av å være det mediet folk kommer for å bli oppdatert. Da er det fint å kunne tilby også de som leser VG-journalistikken på papir en dagsfersk utgave påskeaften, sier direktør avissalg i Schibsted, Audun Solberg.

Det har aldri skjedd før, så vidt han kjenner til.

- Det er i all fall første gang i nyere historie at dette skjer, sier han.

- Ville vært helt feil
Avishuset tok avgjørelsen i slutten av forrige uke.

- Det ville vært helt feil for VG å ha en papiravis i stativ som ikke har med seg den siste utviklingen i vår tids største nyhetssak, sier Solberg.

Han takker alle i produksjonskjeden for å at dette er mulig.

- VG er fullt bemannet med fullt trykk, men det krever ikke kjempemange ansatte i VG for å trykke avisen. Det er mange på trykkeriene og på distribusjon som går på jobb for å få levert avisen, og det setter vi stor pris på.

Les mer: VGTV med rekordtall: - Har selvfølgelig sammenheng med koronakrisen

Merker koronakrisen på salget
Påskeaften har pleid å være en viktig dag for papiravisen.

- I år er folk på helt andre steder enn de pleier å være, men vi satser på at mange har interesse av å lese nyheter også på denne plattformen. Da er det viktig at avisen er så god som mulig.

- Hvordan har trenden vært for løssalget under koronakrisen?

- Det er åpenbart færre folk i butikk, og det merker vi også på løssalget. Det er på helt andre plattformer at VG merker at nyhetsinteressen er på sitt aller største. Men mange spådde et fullstendig ragnarok for løssalget, og det har det ikke vært.

Dagbladet produserer på forhånd
Bergens Tidende har allerede tradisjon for å gi ut fersk avis påskeaften, og dermed kommer alle Schibsteds fire store mediehus med fersk papiravis påskeaften ettersom også Aftenposten lager fersk avis. 

I Dagbladet velger de å forhåndsprodusere lørdagens papiravis som vanlig.

- Dagbladet har en enorm trafikkvekst digitalt og dekker koronapandemien løpende med utallige oppdateringer, push, direktesendinger, artikler og ekspertintervjuer. Papiravisa påskeaften vil være spekket med grundige fordypningssaker og god underholdning - og avisa blir forhåndsprodusert av redaksjonen, sier sjefredaktør Alexandra Beverfjord.