Onsdag 6. mai skulle Mediebedriftenes landsforening (MBL) ha delt ut Medieprisene i Bergen. Dette er mediehusenes store festkveld, hvor det blant annet deles ut pris til årets mediehus og årets nyhetsnettsted. Prisutdelingen legges hvert år til Nordiske Mediedager, men i år er både mediedagene og prisfesten avlyst som følge av koronapandemien.

Nå har MBL besluttet å flytte Medieprisene fra Bergen til Oslo. Ny dato er fredag 4. september.

- Hvordan har dere landet på denne datoen?

- Vi skal ha MBLs årsmøte samme dag, og så har det hatt litt å gjøre med når det er ledige lokaler i byen og hvor kjapt vi tror vi kan samle folk etter dette, sier informasjons- og eventansvarlig Trine Ohrberg i MBL til Kampanje.

De vil legge opp til en minikonferanse med årsmøte på dagen, etterfulgt av prisutdeling på kvelden. Festen blir på Vulkan Arena som rommer 350 personer, litt færre enn de pleier å samle i Bergen.

- Er dere sikre på at det er mulig å samle så mye folk på dette tidspunktet?

- Nei, det er vi ikke, men det er langt frem i tid, og vi håper virkelig at vi får lov til å samle mediefolk og hedre god journalistikk og godt arbeid. 

- Dette kan blir den første mediefesten etter de strenge tiltakene?

- Ja, vi har veldig lyst til å samle gjengen nå. Vi føler veldig på at vi savner folk og vi skulle gjerne ha møtt alle i Bergen. Men når det ikke går, så samles vi i Oslo. Fest skal det bli! Vi trenger det.

Årets jury rakk bare å vurdere halvparten av årets bidrag før landet ble stengt. De vil samles på et senere tidspunkt for å juryere andre halvpart og deretter vil årets finalister offentliggjøres. Da vil det også åpnes for billettbestillinger, opplyser Ohrberg.

Det skal kåres vinnere i 21 kategorier under årets mediepriser. I fjor ble NRK kåret til årets mediehus, men også VG gjorde det skarpt med seks priser.

Les mer: VG tar revansje med seks mediepriser - NRK ble årets mediehus