Som landets mest leste nettavis har VG fulgt utviklingen av koronakrisen tett. Nå vil de gi leserne sine en anledning til å hylle hverdagsheltene som holder Norge gående i en tøff tid. På kun én dag utviklet de tjenesten #viklapperfor, der folk kan gi digitale klapp. Tjenesten var ferdig tirsdag, og torsdag kl. 13.00 passerte tjenesten 250.000 klapp.

Tjenesten er en respons på fenomenet der nordmenn over hele landet klapper for for helsearbeidere, butikkmedarbeidere, yrkessjåfører, renholdere på avtalte tidspunkt.

- Er det én ting vi trenger nå, så er det nettopp samhold og varme. Den fysiske avstanden mellom folk er stor, men den digitale har kanskje aldri vært mindre. Vi har en tradisjon for å skape tjenester som samler folket når verden rundt oss er urolig, og med så mange daglige brukere som VG har - har vi en unik mulighet til å skape fellesskap digitalt. Så enkelt, men ganske varmt når hundretusener responderer, sier Ola Stenberg, produktdirektør i VG. 

Markedsavdelingen i VG er med på hyllesten og har tatt det hele videre med en ny kampanje som spiller på det kjente slagordet «Dagen er ikke helt den samme uten».

- Folkets avis
- VG er og skal være folkets avis. Derfor ligger det naturlig for oss å løfte frem de som nå er i førstelinjen i kampanjen mot koronaviruset. Vi spiller derfor på budskapet om at dagen ikke er helt den samme uten helsearbeidere, naboen, bonden, heimevernet - og så videre, sier Brand Manager i VG, Anja Palmer Skagestad.

Kampanjen vil de neste dagene vises i norske medier som TV 2, Discovery, Amedias aviser og i Schibsteds digitale aviser.

Ideen er utarbeidet av VG, mens Icecube og Marius Fossum Design har bidratt på produksjon. 

Har kastet seg rundt:

Produktdirektør Ola Stenberg og Brand Manager Anja Palmer Skagestad har jobbet på høygir for å få på lufta den nye tjenesten og kampanjen fra VG.