TV 2 ønsker å gi seerne et pusterom i denne vanskelige tiden og lanserer et nytt program, kalt «Sammen», med premiere allerede i morgen kveld. «Skal vi danse»-duoen Katrine Moholt og Anders Hoff er programlederne i de første episodene av «Sammen».

Slik beskriver TV 2 selv det nye programmet:

- «Sammen» er et underholdningsprogram om samhold hvor kjente og kjære artister, humorister, kjendiser og programledere åpner for å vise at vi, i en ganske kaotisk hverdag, ikke er alene.

TV 2-sjef Olav Sandnes sier kanalen har en viktig rolle i denne perioden.

- TV 2 er allmennkringkaster og har en svært viktig rolle overfor befolkningen, spesielt som nyhetsformidler, i en tid som nå. Samtidig er en viktig del av oppdraget vårt å gi folk et pusterom, underholdning som samler oss, et sted hvor vi kan koble av og tenke på noe annet, sier Sandnes.

Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2, sier kanalen ønsker å gi folk et pusterom. 

- Når du setter deg ned og ser «Sammen» skal du få slappet av og glemme bekymringer for en liten stund. Folk flest har fått hverdagen snudd på hodet, mange er nok redde, men «Sammen» skal trygge og ikke utfordre den angsten, sier Haldorsen.

Sammen:

Skal vi danse-programlederne Anders Hoff og Katrine Moholt skal lede de første episodene av programmet. Foto: TV 2.

- Vi er alle sammen om dette
- Nå tenker jeg det er viktigere enn noen gang at vi er sammen, og tar vare på hverandre. Alle er vi i en uvirkelig og skremmende situasjon. Og nå som alt er annerledes, er det fint å ta pulsen på det som skjer rundt om i hjemmene hos folk. Vi er alle sammen om dette, og vi håper at vi med dette programmet kan få oss til å føle oss litt mindre alene. Vi kaster oss ut i dette og lar veien bli til mens vi går. Vi tar ting underveis, for det viktigste nå er at vi er sammen, sier Moholt.

Programleder-kollega Anders Hoff sier de skal slå i hjel litt tid sammen med seerne. 

- I disse helt spesielle dagene vi er inne i, så kan det være godt å være sammen med noen, se at man ikke er alene. Vi vet ikke helt hva dette programmet er eller skal bli, men målet er at vi skal være sammen med folk sånn som vi må være sammen i dag. Vi tror vi skal høre litt hvordan det går med alt fra kjente fjes, artister og vanlige folk, og se hvordan folk takler en annerledes hverdag. Vi skal kanskje rett og slett slå i hjel litt tid sammen, sier Hoff.

Programserien skal gå mandag til og med torsdag. Premieren er i morgen torsdag 19. mars kl. 22.40.