Etter Folkehelseinstituttets pressekonferanse i går ettermiddag, der helsemyndighetene oppfordret aktører å avlyse arrangementer med flere enn 500 personer, har en rekke avlysninger og utsettelser funnet sted i medie- og kulturbransjen.  

Også TV-bransjen har kastet seg rundt for å imøtekomme de nye rådene. NRK meldte tidligere i dag at de programmer som «Lindmo», «Nytt på nytt» og «Alle mot 1» fremover skal spilles inn uten publikum

Senkveld uten publikum
Fredag i neste uke er den første av syv «Idol»-delfinaler, i tillegg til selve finalen, planlagt gjennomført i H3 Arena på Fornebu. Studioet rommer rundt 900 publikummere, men TV 2 har ennå ikke tatt en endelig avgjørelse knyttet til inspillingen. 

De har imidlertid bestemt at ukens «Senkveld» skal spilles inn uten publikum til stede.

- Vi har bestemt at torsdagens «Senkveld»-opptak skal gjøres uten publikum, og vurderer fortløpende hva vi gjør under neste fredags livesending fra Idol. Vi følger utviklingen løpende og rådene fra helsemyndighetene, i tillegg til å gjøre egne vurderinger. Det er viktig for oss å sikre drift av TV 2 og ikke å bidra til økt smittespredning, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand.

Rammer tre Discovery-produksjoner
Nordisk kommunikasjonsdirektør for Discovery, Espen Skoland, sier til Kampanje at også «Alle mot alle», «Praktisk info» og «Brillle» fremover vil spilles inn uten publikum. Det er ikke satt noen sluttdato på denne praksisen foreløpig. 

- Vi vil vurdere situasjonen fortløpende. I tillegg har vi satt beredskapsstab som kontinuerlig jobber med å overvåke koronasituasjonen, sier Skoland.

- Hva innebærer en «beredskapsstab»? Hva gjør de, og hvor mange er de?

- Beredskapsstaben har som oppgave å overvåke situasjonen og fortløpende vurdere tiltak som kan bidra til å redusere smitte blant ansatte og samarbeidspartnere, slik at vi best mulig ivaretar helsen til de ansatte og sikrer operativ drift gjennom denne krevende situasjonen. Staben er en bredt sammensatt gruppe på 11 personer, bestående av personer fra ulike avdelinger på huset. Gruppen møtes daglig for å diskutere og håndtere situasjonen.