Konsernsjefen i 07 Invest, Kjetil Amundsen, tar et stort kutt i egen millionlønn som en følge av koronakrisen har ødelagt markedet. Det skjer samtidig med at 07 Invest, som også eier kommunikasjonshuset 07 Media med virksomheter innenfor både trykk, design og teknologi, permitterer om lag 130 mennesker av totalt 230 ansatte.

- Før du går til permittering av én eneste av dine ansatte, vær ditt ansvar bevisst og vis at også du er villig til å ofre noe for å komme gjennom en turbulent tid, skriver Kjetil Amundsen i et innlegg på LinkedIn.

Med en lønn på 1,5 million kroner halverer dermed 07-sjefen lønnen sin. Den øvrige ledelsen permitteres med den brøk på en 50 prosent.

- Jeg er den eneste i organisasjonen som tar et direkte lønnskutt, utdyper Amundsen til Finansavisen som sier han fortsatt vil jobbe fulltid.

Oppfordringen om at også ledere må gå foran og permittere seg selv, ble faltså først fremsatt i et innlegg publisert på Linkedin-profilen til Amundsen med tittelen «Toppledere - start med dere selv».

Til Finansavisen sier Amundsen at markedet for trykk og design opplever store endringer i ordreinngang.

- Flere avdelinger opplever fortsatt ganske så normal ordreinngang, mens i andre avdelinger er det nærmest bråstopp, sier Amundsen.

Les også: - De som permitteres er også helter i kampen mot koronaviruset