Etter over fem dager med svarte skjermer, har Get-eier Telia og TVNorge-eier Discovery blitt enige om en ny avtale. Dermed får 500.000 Get-kunder, tilsvarende én million seere, TVNorge og 13 andre kanaler.

I tillegg til at Discoverys kanaler vil være tilbake i Gets TV-pakker i løpet av dagen, skal også Discoverys strømmetjeneste Dplay integreres i Gets TV-plattform på sikt. Den vil være valgbar som en del av poengsystemet til Get.

- Vi er glade for at vi kan gi våre kunder markedets bredeste tilbud av Discovery-innhold, i tillegg til noen spennende lanseringer i tiden fremover. Vi har funnet en god løsning som gagner våre kunder, og en fremtidsrettet forretningsmodell som vi mener vil være bærekraftig i lang tid fremover, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør for Telia Norge. 

Discoverys TV-kanaler gikk i svart tirsdag forrige uke etter at partene brøt forhandlingene åtte timer på overtid.

– Vi er veldig glade for at vi nå har funnet en løsning på denne sitasjonen, slik at seerne igjen får tilgang til våre kanaler. Vi er enige om en langsiktig og fremtidsrettet avtale med Telia og Get, som sikrer kundene tilgang til alle våre kanaler, og som etter hvert også vil gi Get muligheten til å tilby vår strømmetjeneste Dplay i sine TV-pakker, og dermed hele vårt store innholdsarkiv, sier Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør i Discovery. 

De har inngått en nordisk avtale med Telia, som også sikrer distribusjon i 800.000 husholdninger i Sverige, i tillegg kommer til en mindre andel kunder i Danmark og Finland.

- Dette er en god avtale for alle parter, og vi er glade for at vi nå kan fokusere fullt og helt på å lage god norsk underholdning og samle norske TV-seere rundt viktige idrettsbegivenheter som Eliteserien og OL. Vi beklager samtidig overfor seerne som ble møtt med svarte skjermer gjennom uken, fortsetter Discovery-sjefen.

- Ikke i mål med alle detaljer
Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia har tidligere argumentert med at Discovery har krevd for mye penger for innhold TV-seerne bruker stadig mindre tid på.

Nå sier han at det ikke er noe i den nye avtalen som skulle tilsi at TV-pakken vil bli dyrere for Get-kundene.

- Det vi har sagt hele tiden, og det er vi glade for at kundene våre har støttet oss i, er at det har vært viktig med valgfrihet. Det har vi fått på plass med den nye avtalen, i tillegg til en del spennende momenter, blant annet med Dplay som vil inngå i valgmenyen, sier han til Kampanje.

- Hvor mange poeng vil den koste?

- Det får vi komme tilbake til. Vi er ikke helt i mål med alle detaljer. Vi er også glade for at vi sikrer at alle kundene våre vil kunne se kampene i Eliteserien som en del av sitt TV-abonnement, og at alle Discoverys TV-kanaler er der. 

- Hvor langt måtte dere strekke dere for å komme til enighet?

- Pris har bare vært en del av det som er blitt diskutert. Etter at det ble brudd, har begge parter vært opptatt av å få på plass en avtale raskest mulig, så jeg tror begge parter har strukket seg bra.

- Har landet en god avtale
Det betyr at Gets TV-kunder likevel vil få med seg sluttspurten i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Torsdagens episode mistet 100.000 seere som følge av TV-konflikten.

- Måtte dere gi dere på pris?

- Vi har vært opptatt av at Telia skal betale på lik linje med andre, men hvordan avtalen ser ut nå, er ikke noe vi vil gå i detalj på. Vi har landet en avtale som er god for oss, for Telia og for kundene, sier nordisk kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

- Hvorfor tok det nesten en uke etter fristen gikk ut før dere ble enige?

- Av og til er sånne forhandlinger kompliserte. Det er mange aspekter man skal bli enige om, blant annet ulike rettigheter og Dplay. Vi skulle gjerne ha kommet til mål før fristen, men vi er veldig glade for å komme i mål før søndagens gullrekke på TVNorge skal på luften.

Les mer: TV-konflikt rammer «71 grader nord» - mister 100.000 seere