Kun timer før fristen gikk ut ved midnatt var det hektisk møtevirksomhet mellom de to kamphanene Telia og Discovery i den store og pågående TV-konflikten. Dersom det ender med brudd i forhandlingene vil over én million seere miste tilgangen på kanaler som TVNorge, Max, Fem og Eurosport etter midnatt.

Les også: Discovery og Telia uenige – kan gå mot svarte skjermer for én million TV-seere

Etter det Kampanje kjenner til har det vært intens møtevirksomhet mellom partene gjennom både ettermiddagen og kvelden mandag, og det forhandles både i Norge og i Sverige. Og nettopp det nordiske aspektet skal gjøre forhandlingene krevende har Kampanje nå grunn til å tro. 

- Det er ikke noe nytt å meddele, men alt henger sammen med alt så her er ingenting klart før alt er klart. Vi jobber fortsatt intenst for å finne en løsning for våre kunder, sier kommunikasjonsdirektør i Telia, Henning Lunde, til Kampanje mandag kveld noen timer før fristen gikk ut ved midnatt.

Telia kjører parallelle forhandlinger for hele Norden med TVNorge-eieren, noe som gjør forhandlingene mer krevende og det skal være den svenske Telia-ledelse som kjører forhandlingene etter det Kampanje kjenner til. 

- Fristen går ut ved midnatt
Heller ikke kommunikasjonsdirektør, Espen Skoland, i Discovery kan fortelle om det er noen bevegelse, men sier TV-huset fortsatt har et håp om løsning slik at svarte skjermer kan unngås selv om tiden nå begynner å renne ut. 

– Fristen for å komme i mål går ut ved midnatt. Vi håper fortsatt det skal være mulig å finne en løsning. Men hvis Get bestemmer seg for å fjerne våre kanaler, har seerne gode muligheter til å se vårt innhold direkte på Dplay, eller hos de andre TV-distributørene. Vi vil komme med mer informasjon så fort vi kan si mer, sier Skoland.

Eksempler på programmer som vil forsvinne vil være avslutningen på «71 grader nord», «Neste sommer», «Aldri voksen» og «Helt perfekt». Blir dette langvarig kan det gå utover Eliteserien og til og med OL. 

Skal ha sendt nytt tilbud
I går var tonen svært amper mellom Discovery og Telia og begge partene dro frem revolveren søndag kveld. Først sendte TVNorge-eieren ut informasjon om at «Get-kundene risikerte å miste kanalene, men at kunne strømme alt innholdet på Dplay.».

Telia på sin side mente Discovery «holdt de norske Get-kundene som gisler for å oppnå bedre betingelser med Telia i Norden for øvrig» og mente Discovery har bygd seg en historikk om å gå i konflikt med distributørene.

Les også: Telia slår hardt tilbake mot Discovery: - Useriøst å kreve flere titalls millioner i økning

Etter det Kampanje kjenner til ble det søndag kveld sendt et nytt tilbud til Telia som partene har tatt stilling til i dag, men det skal fortsatt være avstand mellom de to TV-gigantene.

Over 20 millioner kroner i året
Hvor mye penger det er snakk om som skiller partene, er ikke kjent. Men etter det Kampanje har grunn til å tro dreier det seg om i overkant av 20 millioner i året eller nærmere 70 millioner kroner hvis man ender opp med en treårig avtale.

Discovery holder nemlig fast ved sine mat og drikke-metaforer og mener alt de ber om er en kroneis eller to i økte betaling i året. Da Kampanje var på Narvesen mandag ettermiddag kostet kroneisen 27 kroner noe som vil gi en årlig inntekt i nevnte størrelsesorden dersom en legger rundt en halv million TV-husholdninger til grunn som Get-kunder i Norge. 

Les også: To dager unna svarte TV-skjermer - Get og Discovery fortsatt langt fra hverandre

Lunde bekreftet i går til Kampanje at Discovery har bedt om titalls millioner i økte betaling.

- Våre kunder velger rett og slett å bruke mer tid på alle de andre alternativene og kanalene vi tilbyr på bekostning av Discovery. Da sier det seg selv at det blir useriøst av Discovery å kreve flere titalls millioner i økning i forhold til dagens avtale, sa Lunde.

Discovery ønsker ikke å kommentere Kampanjes regnestykker mandag kveld.