To år etter at TV 2 valgte å droppe Amandaprisen, har NRK inngått et samarbeid med den norske filmprisen. I fjor var det VGTV som hadde rettighetene.

Dette er første gang siden 2005 at Amandaprisen skal sendes på NRKs kanaler, og det er radiokanalen NRK P2 skal ha ansvaret for sendingen fra årets prisutdeling, som skal sendes både på NRK P2 og NRK2.

- NRK ønsker å gi publikum Amandaprisutdelingen og journalistikk om ny, norsk film og filmbransje. Derfor gleder jeg meg over det nye samarbeidet. Vi skal gi et filminteressert publikum utdelingen på en ny måte både på radio og TV, sier kanalsjef i NRK P2, Ole Jan Larsen, i en pressemelding.

Tonje Hardersen, som er direktør for Den norske filmfestivalen og leder av Amandakomiteen, er glad for at prisen har funnet tilbake til NRK.

- Vi har stor tro på at NRKs sending vil treffe et filminteressert publikum godt. Publikum bruker media på en helt annet måte enn tidligere, slik at det å tenke nytt rundt formidlingen av Amandaprisen har vært helt vesentlig for oss. Vi synes konseptet som nå skal utvikles er kjempespennende og gleder oss stort til å samarbeide med NRK. Publikums interesse for norsk film er stor, og vi tror at NRKs satsing vil være med på å fremme og feire norsk film på en ypperlig måte, sier Hardersen.

Årets Amandapriser deles ut 14. august i Haugesund.