NHST Media Group skal kutte rundt 70 millioner kroner for å kompensere for negative effekter av koronakrisen og oljeprisfallet. Det skriver mediekonsernet i en pressemelding i dag.

- Vi leverer viktig journalistikk og gode produkter i en krevende tid, og jeg er svært imponert over innsatsen til hver enkelt medarbeider. Inntektssvikten er imidlertid betydelig og kommer i tillegg til allerede eksisterende utfordringer i mediebransjen. Vi har ikke noe valg; vi må iverksette ekstraordinære tiltak for å sikre at konsernet kommer gjennom denne krisen på best mulig måte, sier Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST Media Group, i meldingen.

Kuttene vil skje i form ansettelsesstopp, midlertidige lønnsreduksjoner, permitteringer og lavere administrative kostnader. Konsernledelsen og ledergrupper i flere av datterselskapene har innført frivillig lønnsreduksjon på ti prosent, i første omgang fra 1. april til 30. juni. Over 100 medarbeidere i NHST Global Publications har gjort det samme.

Dagens Næringsliv sendte onsdag 25. mars varsel om hel eller delvis permittering til 19 medarbeidere innen reklame og administrasjon.

- Jeg beklager sterkt at vi må iverksette kostnadsreduksjoner som rammer mange av våre dyktige og motiverte medarbeidere, sier Ask.