Som en konsekvens av stengte kinoer over hele lande, har NBCUniversal tatt en avgjørelse om å legge ut kinofilmene «Emma» og «The Invisible Man» til strømmetjenesten Viaplay som leiefilmer fredag 20. mars, skriver Nordic Entertainment Group i en pressemelding.

«The Invisible Man» hadde kinopremiere 6. mars, mens «Emma» skulle hatt premiere 13. mars. Vanligvis tar det fire måneder før kinofilmer når leiemarkedet.

- Det vi nå gjør er helt unikt, og det er fantastisk at NBCUniversal velger å slippe disse filmene tidlig på Viaplay. Vi tester upløyd mark når vi bryter med det tradisjonsrike visningsvinduet som tilhører kinoene for å gi alle der hjemme mulighet til å kunne se filmer de hadde planlagt å se på kino sammen, forteller Chief Content Officer i Nent Group, Filippa Wallestam

Som Kampanje tidligere har skrevet, har stengte kinoer ført til massive permitteringer rundt om i landet.

Hele 300 personer i Egmonts film- og kinovirksomhet er rammet av koronakrisen og blitt overflødige på grunn av de strenge tiltakene.

Les mer: Egmont permitterer 300 kinoansatte – varsel til nesten hele Capa Kinoreklame (abo.)