Med sitt bilde av Helene Gullis (42) som lar venner og bekjente kjenne på en kreftkul i brystet, vant frilansfotograf Monica Strømdahl årets bilde i 2019.

Strømdahl tok bilde for Aftenposten.

Prisen blir delt ut av Pressefotografenes klubb. I årets jury satt den danske fotografen Sofie Amalie Klougart, Stian Lysberg Solum (NTB), Mariann Dybdahl (Adresseavisen) og Magnus Wennman (Aftonbladet, Sverige).

De beskriver bilde som et estetisk og metodisk godt journalistisk bilde.

Bildet vant også prisen for beste bilde i kategorien «Dagligliv i Norge». I åtte av de totalt 15 bilde- og videokategoriene var vinnerne tilknyttet Aftenposten.

Det gjelder også Cathrine Hellesøy Harrison som tok bildet som ble kåret til årets nyhetsbilde. Hun tok bildet fra vinduet hjemme. Bildet viser ambulansen som ble kapret i Oslo i fjor, etter at den hadde krasjet inn i en bygård på Torshov.

Vegard Wivestad Grøtt tok årets sportsbilde for Bildbyrån. Bildet viser en skuffet Jakob Ingebrigtsen på vei gjennom pressesonen etter fjerdeplass på 1.500-meter under friidretts-VM i Qatar.

(©NTB)

Vinnerbildet:

Da Helene Gullis fikk påvist brystkreft, inviterte hun venner og bekjente til tafsefest, så de fikk kjenne på kulen i brystet og vite hva man kan gjøre for å sjekke seg selv. Foto: Monica Strømdahl/frilans/Aftenposten/ NTB Scanpix