Saken er oppdatert med nye kommentarer fra TV 2.

I går skrev Kampanje om TV 2 og TVNorge sine nye koronatiltak. Fredag neste uke er den første av syv «Idol»-delfinaler planlagt på H3 Arena på Fornebu. Arenaen har plass til rundt 900 publikummere, men TV 2 har nå avgjort at semifinalen vil foregå uten publikum. 

- Det er bestemt at første «Idol»-livesending neste fredag vil gå uten publikum, også vil vi fortløpende vurdere hva vi gjør videre, sier Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, til Kampanje.

- Vil sendingen ellers gå som planlagt?

- Sendingen vil gå som planlagt neste fredag, men den vil skje helt uten publikum i H3-arena på samme måte som at Senkveld i dag vil bli tatt opp i Nydalen uten publikum, sier Dahl.

Får tilbake pengene
Billettene til de direktesende «Idol»-delfinalene koster 95 kroner for ståplass og 235 koner for sitteplass. Pressesjefen i TV 2 forteller at alle som har kjøpt billett til

- Alle som har kjøpt billetter til «Idol» og «Senkveld»-sendinger som går uten publikum vil få pengene refundert, sier Dahl. 

Inne på billettsidene til Eventim, der TV 2 selger publikumsbilletter, kan en lese at også NRK-programmene «Nytt på nytt» og «Lindmo» nå vil gå uten publikum. Sistnevnte ble stengt for publikum fra og med onsdag, mens «Nytt på nytt» vil bli spilt inn uten publikum de neste to ukene. 

I Eventim sitt informasjonsskriv om Covid-19 skriver selskapet:

- Vi har økt vår bemanning for å kunne hjelpe deg så godt som mulig, men vi håper på din forståelse for denne ekstraordinære situasjonen, som kan skape uklarhet om konsekvensen for de enkelte arrangementene og lengre responstid enn normalt.

- Forsvarlig å spille inn «Skavlan»
TV 2-programmet «Skavlan» ble spilt inn i London tirsdag og onsdag denne uken, forteller Dahl. 

- Det ble da vurdert som forsvarlig å spille inn «Skavlan» med i overkant av 100 publikummere i studio. Neste innspilling av Skavlan skjer i Stockholm om to uker, og vi vil ha en løpende dialog med produksjonsselskapet og SVT, om hvordan vi da rigger innspillingen, sier TV 2 pressesjefen. 

Også uten publikum:

Innspillingen av «Senkveld med Helene og Stian» vil foregå uten publikum i TV 2s studio på Nydalen. Foto: TV 2.