Gårsdagens «Debatten»-sending hvor forsker Gunhild Alvik Nyborg kom med særdeles sterke påstander om korona-utviklingen i Norge har skapt reaksjoner i sosiale medier. Noen Twitter-brukere mener Nyborg mangler ekspertise, mens andre brukere tar forskeren i forsvar og mener blant annet at Nyborgs budskap kan være en vekker. VG omtalte saken først.

– Vi må sette en full karantene på alle som ikke har kritiske funksjoner i samfunnet. Sosial isolasjon er veldig effektivt, sa Nyborg under gårsdagens sending.

Nyborg brukte også ordet «krig».

– Dette er jo krig. Det er som å si at tyskerne er på vei, men det er ikke så farlig fordi de ikke kommer sikkert ikke til å gjøre så mye skade. Vi kan ikke ha den holdningen, sa Nyborg.

Les mer: 11 klager på Korona-Debatten til Kringkastingsrådet

Helsedirektør Bjørn Guldvog og Preben Aavitsland overlege ved Folkehelseinstiututtet deltok også i Debatten, men fikk ikke like mye taletid som Nyborg.

Aavitsland gikk selv ut på Twitter i går kveld og kommenterte det han kalte dårlig fordeling av taletid.

- Nei, @fredriksolvang, her var det dårlig fordeling av taletid. Dermed ble en rekke stridspunkter hengende i lufta. #debatten, skriver Aavitsland.

Også skribent Kjetil Rolness er ikke imponert over gårsdagens sending. I et innlegg på Facebook skriver Rolness følgende:

- Hva skjedde med Debatten på NRK i kveld? En halv times alarmistisk, repetitiv monolog fra en lege som var like skråsikker som hun var omtrentlig med fakta, ressonementer og sammenligninger.

Programredaktør Knut Magnus Berge i NRK sier til Medier24 at han forstår kritikken fra Aavitsland om skjevfordeling av taletid.

– Jeg skjønner det at han tenker det og gir han rett i at vi med fordel kunne brakt motforestillingene tidligere og tyngre inn, sier han.