Årets Eurovision-konkurranse avlyses, opplyser European Broadcasting Union (EBU) om i en pressemelding i dag. Det er den siste i en lang rekke arrangementer og begivenheter som tas av plakaten som følge av koronavirus-pandemien.

Usikkerheten rundt utviklingen av korona-situasjonen har gjort det umulig å fortsette planleggingen av arrangementet og det er heller ikke aktuelt å utsette det, heter det i meldingen.

Dette er første gang en avlysning finner sted i Eurovisions 64 år lange historie.

- Verden er i en helt spesiell situasjon, og liv og helse er det som betyr noe nå. Derfor er det helt naturlig at man setter Eurovision til side i denne tiden. Jeg tror det vil være bred forståelse for denne avgjørelsen, både blant publikum, artister og alle andre som er involvert i årets arrangement, sier MGP-sjef Stig Karlsen i NRK i en pressemelding fra kanalen.

Det var Rotterdam i Nederland som skulle være vertsby for konkurransen i år. Ulrikke Brandstorp skulle representere Norge etter å ha vunnet den norske finalen med låten «Attention».

- Vi har gledet oss helt ekstremt mye til å kunne representere Norge i Rotterdam, men akkurat nå handler det om viktigere ting enn en musikkonkurranse, det står om liv og helse. Jeg har full forståelse for at arrangørene har kommet til denne avgjørelsen, slik at fokuset nå er på å stoppe koronaviruset verden rundt. Jeg er naturligvis også lei meg, men nå må jeg sette meg ned sammen med NRK og finne ut mer om hva dette betyr, sier Ulrikke Brandstorp i meldingen.