Torsdag iverksatte regjeringen de strengeste tiltakene Norge har sett i fredstid i et forsøk på å bremse spredningen av koronaviruset. For nordmenn flest, innebar tiltakene at de holdt seg innendørs store deler av helgen, og mange av dem hadde TV-en på. Det kommer frem i Kantar Medias TV-undersøkelse.

Nordmenn så i snitt 165 minutter TV hver dag forrige uke. Det er hele 20 minutter mer hver dag enn uken før.

- Vi blir mer gammeldagse, spiser spaghetti à la Capri og ser på lineær-TV, kommenterer TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

Både NRK og TV 2 vokser i antall seere som følge av krisesituasjonen, men NRK vokser mest.

- Da hele landet ble sendt hjem torsdag, økte seingen voldsomt og det ser ut til å ha holdt seg gjennom helgen, sier Massaiu.

Årsrekord for NRK-nyheter
Noe av det som trekker nordmenn til TV-skjermen i en tid som denne, er selvfølgelig nyheter. Søndagsrevyen var helgens mest sette TV-program med 1.046.000 seere og en andel på 68,1 prosent på NRK1.

Lørdagsrevyen var helgens nest mest sette program med 1.030.000 seere og en andel på 74,9 prosent.

Dette er årsrekord for nyhetssendingene på NRK1. Sist gang NRKs Dagsrevyen hadde over én million TV-seere var 6. januar 2016.

- Det er et klart uttrykk for at nordmenn har et veldig stort informasjonsbehov og at de henvender seg til redaksjonelle norske medier for å få sannheten, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Kampanje.

Han mener det er for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser koronakrisen vil få for nordmenns TV-vaner.

- Det er litt tidlig å konkludere for mye. Men det ser ut som interessen for nyheter for koronaviruset, både på TV, radio og nett, er veldig stor, som ikke er så rart. Dette er et stort tema, det kan vel omtrent ikke bli noe særlig større, sier han.

Han legger til at NRK har hatt over to millioner unike bruker på nett den siste uken og at radiokanalen Alltid nyheter hadde en daglig dekning på 206.000 forriege uke, som er en dobling fra normalnivået.

TV 2 hadde 538.000 seere på sine 21-nyheter søndag. Det er 100.000 flere enn uken før.

- Vi er inne i en helt uvirkelig tid, og hvor folk søker etter nyheter for å få vite hva som skjer. TV 2 har som allmennkringkaster en helt spesiell og viktig rolle i en tid som nå, og det er derfor veldig godt å se at folk trekker til både TV 2 Nyhetskanalen, våre hovedsendinger på TV 2 og ikke minst til TV2.no, som søndag satte ny «all time high» med nesten 1,7 millioner unike bruker innom siden, forteller nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Vekst for kjendis-reality
Men nordmenn vil også bli underholdt i koronakrisen, og både NRK og TV 2 opplever vekst for sin helgeunderholdning.

Lørdagens episode av TV 2s nye kjendis-reality «Kompani Lauritzen» hadde 629.000 seere lørdag kveld. Det er en økning på 60.000 fra premieren forrige lørdag. Andelen ble på 35,5 prosent.

Første episode har nå en Total Screen Rating på 1.141.000 seere. Det inkluderer alt av reprise, opptak og TV 2 Sumo.

- Dette er fantastiske tall og det er veldig hyggelig å se at programmet øker siden premieren. Tilbakemeldingene fra seerne er utelukkende positive, og vi er så glade for at familier samles på lørdagskveldene for å se hvordan kjendisrekruttene takler store utfordringer, får mestringsfølelse, opplever unikt samhold og har omtanke for hverandre, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2. 

Les også: Knallstart for Kompani Lauritzen på TV 2 - har flere seere enn Kjendis-Farmen

Programmet møter blant annet konkurranse fra «Alle mot 1» som hadde 905.000 seere på lørdag. Det er en vekst på hele 261.000 seere fra uken før. Andelen ble på 46,3 prosent.

«Kompani Lauritzen» ble helgens mest sette program på TV 2 med god margin, etterfulgt av søndagens episode av «Farmen kjendis», som hadde et snitt på 505.000 seere. Denne sesongen av «Farmen kjendis» har så langt et snitt på 648.000 seere.

Helgens mest sette underholdningsprogram ble «Nytt på nytt» på NRK1. 969.000 så satireprogrammet helt uten publikum. Det er en økning på 168.000 seere på én uke.

Ny seersuksess:

«Kompani Lauritzen» har raskt etablert seg som en ny seersuksess for TV 2. Lørdag økte tallene ytterligere. Foto: TV 2