Amazon Prime, strømmetjenesten til Amazon, har som en følge av koronaviruset stoppet innspillingen av deres «Lord of the Rings»-serie. Bransjemagasinet The Hollywood Reporter skriver at innspillingen som foregår i New Zealand, er blitt stoppet i minst to uker.

Serien er ifølge Fortune den dyreste TV-produksjonen noensinne. Det er forventet at Amazon vil bruke minst en milliard amerikanske dollar på å produsere serien.

Ifølge The Hollywood Reporter skal det jobbe opp mot 800 personer på innspillingen av gigantsatsingen. De ansatte skal ha fått beskjed om at det ikke er noen klare svar på når innspillingen vil gjennopptas.

Det er ingen som tror at noen av skuespillerne eller i noen produksjonen er smittet av viruset, skriver The Hollywood Reporter videre, men de ansatte ha rlikevel fått beskjed om å ikke møte på set uten eksplisitt godkjennelse fra sine overordnede.

«Lord of the Rings», eller Ringeness Herre på norsk, er ingen remake av Peter Jacksons Oscar-vinnede filmtrilogi. Serien er satt til samme univers som Ringeness Herre-filmene, men vil foregå i tiden før «The Fellowship of the Ring».

Serien har planlagt lansering i 2021, men det er usikkert hvordan korona-pandemien vil påvirke lanseringstidspunktet.