En ansatt i dansk TV 2 har fått påvist smitte av covid-19-viruset, opplyser TV-kanalen og Sundheds- og Ældreministeriet i Danmark ifølge NTB.

Vedkommende skal ha blitt smittet på skiferie i Nord-Italia, og er den første dansken som har fått påvist koronaviruset. Mannens kone og sønn, som også var med på ferien, skal ha testet negativt for viruset.

- Vi er selvfølgelig dypt rystet over at det vi trodde var dypt usannsynlig, nå er blitt vår virkelighet, sier den smittende mannen i et Facebook-innlegg, gjengitt av TV 2.

Mannen var på jobb onsdag, før virussmitten ble påvist natt til torsdag, skriver NTB.

Det danske medienettstedet Mediawatch skriver i dag at danske TV 2 har kalt inn de ansatte til et allmøte. Nyhetsdirektør Mikkel Hertz sier at det skal være trygt for de ansatte å møte opp på jobb. 

- Utover rådgivningen vi får fra myndighetene, skal vi forsøke å håndtere utryggheten blant de ansatte så godt vi kan. Jeg forstår godt at noen er usikre. Det ville jeg selv også vært. Vi er i første fase av dette og vil bruke hele dagen på å forsøke å sikre at de ansatte får svar på spørsmålene de har og at de kan møte trygt på jobb også i morgen og i overmorgen, sier han.