Tirsdag denne uken tok Schibsteds Lina Tandberg-Martens over rollen som styreleder i Podtoppen. Målet hennes for 2020 er å få alle norske podkaster inn på den mye omtalte topplisten.

- Det er utrolig stas å bli valgt inn som styreleder i Podtoppen. Vi i Schibsted satser stort på podkast. I løpet av det siste året har vi styrket oss med nyansettelser innenfor podkast i alle våre redaksjoner. Vi er opptatt av å sikre at våre annonsører kan gjøre trygge medieinvesteringer også i denne kanalen. Derfor ønsker vi å profesjonalisere markedet i Norge. Podtoppen er et kjempegodt verktøy for både mediebyråer og annonsører, sier forretningsutvikler for podkast og lyd i Schibsted, Lina Tandberg-Martens. 

Foreløpig er ikke alle podkaster i Norge med i Podtoppen. Det store målet for styret i Podtoppen er å få alle med i løpet av året.

- Vi har som mål at vi skal få inn alle norske podkaster i løpet av 2020. På den måten kan vi sikre at annonsører får riktige og verifiserte tall, som er sammenlignbare. Gjennom vårt samarbeid med Kantar sikrer vi at tallene er verifisert av et av landets største og mest troverdige analyseselskaper, sier Tandberg-Martens.

Det er NRK, Schibsted, Bauer Media, Moderne Media og P4-gruppen som står bak Podtoppen. For Tandberg-Martens er det ekstra gledelig å se at man kan få til et godt samarbeid på tvers, i en bransje som er kjent for å være preget av tøff konkurranse.

- Både Schibsted og andre store aktører i mediebransjen har ofte blitt beskyldt for at vi er litt for «big, fat and happy» til å ville samarbeide med konkurrenter. Podtoppen er et godt eksempel på at dette ikke stemmer, og at vi mer enn gjerne legger inn både tid og ressurser når vi ser muligheter for å skape noe positivt sammen — som kan gagne hele bransjen vår, sier Tandberg-Martens.