Tidligere i dag ble det kjent at artisten Jahn Teigen har gått bort, 70 år gammel. 

- Jahn Teigen viste at det gikk an å ha suksess med norske tekster. Han bød på en blanding av en gudbenådet stemme, en utrolig scenepersonlighet, ellevill humor, omsorg og følelser. Teigen var seg selv, sier Erik Nodland, utgavesjef i Se og Hør.

Nodland er ukebladets egen Teigen-ekspert, etter å ha intervjuet den folkekjære artisten gjennom flere tiår, både i Se og Hør og i VG.

- Teigen må ha vært en Norges største kjendiser gjennom tidene?

- Ja, det er helt sikkert, og ikke minst var han en av de første. Hans karriere henger veldig tett sammen med Se og Hør. Teigen sang «mil etter mil» i 1979, og Se og Hør startet året før. Før oss var det ingen som skrev kjendisstoff i Norge. Så hans gjennombrudd kom samtidig som kjendisstoffets gjennombrudd - før den tid skrev hverken VG eller Dagbladet kjendisstoff, sier Nodland.

Ifølge Nodland var bryllupet mellom Jahn Teigen og Anita Skorgan «tiårets kjendisbegivenhet» på 80-tallet.

- Det var to store artister som beviste at en pluss en blir ti. Og med Anita Skorgan han har sitt eneste barn, Sara, og barnebarnet Josef. Tankene våre går til hans etterlatte i dag, sier Nodland.

Les mer: TV-sjefer om vennskapet med Teigen: - Hadde allsangfaktor enten du var åtte eller åtti

Tett på Teigen:

Se og Hør har fulgt Jahn Teigen tett opp gjennom årene. Her noen utvalgte forsider som Kampanje har fått tilsendt fra kjendisbladet.

- Delte gleder og sorger
Videre forteller Nodland at Se og Hør fulgte Teigen tett «gjennom hele hans liv og karriere».

- Han var en mann som ga av seg selv, og han var en folkelig og hjertevarm mann. Slik vant han folkets kjærlighet. Han delte både gleder og sorger med Se og Hørs lesere, og med fansen generelt.

Nodland forteller om da Teigen fikk null poeng i den internasjonale finalen i Eurovision i Paris i 1978 – men snudde det om til noe positivt.

- Han var den første som fikk null poeng internasjonalt. Det var en kjempefiasko, men Teigen snudde det til en suksess. Han utropte det til en stor bragd å klare å få null poeng, og viste seg som en sprudlende, blid og morsom kar, som vant publikum, sier Nodland og konkluderer:

- Det var en publikums seier over fagjuryen.

Nodland trekker også frem at Teigen deltok i Melodi Grand Prix hele 14 ganger.

- Det er norsk rekord. Og alle som er over 30 år og har vært med på allsang har sunget Jan Teigens udødelige låter. At Jahn Teigen sang på norsk, la grunnlaget for at band som Delillos og CC Cowboys kunne få suksess med å synge på norsk, sier Nodland.