Petter Nyquist gjorde stor suksess med «Petter Uteligger» på TV 2, der han tilbragte som dokumenterte hans 52 døgn på gata i Oslo. Nå er han klar med serien «Petter i fengsel», der han tar seerne med bak murene i Halden fengsel for å undersøke hvordan straff og frihetsberøvelse virker på oss som mennesker.

- For fem år siden bodde jeg på gata i 52 dager, og siden den gang er jeg blitt kjent med mange mennesker som befinner seg i utfordrende livssituasjoner. Flere av dem har vært inn og ut av fengsel, og historiene deres har gjort meg nysgjerrig på hvordan det faktisk er på innsiden av murene. Den beste måten for meg å prøve å forstå dette på var å dra inn i fengsel selv og føle det på kroppen, så langt det er mulig for min del, sier Petter Nyquist i en pressemelding.

I «Petter i fengsel» fortsetter han å følge de innsatte gjennom et år etter at han slippes ut for å prøve å forstå hvordan de formes av soningen. 

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier i meldingen at hun håper dokumentarserien vil utfordre forestillingene mange har om fengselsliv og kriminelle.  

- Som allmennkringkaster og samfunnsaktør er det sentralt for TV 2 å sette fokus på et område mange har meninger om, men som få kjenner fra innsiden. «Petter i fengsel» gir et ekte og sterkt inntrykk av livet bak murene, og vi håper dokumentarserien kan være et viktig bidrag inn i debatten om norsk kriminalomsorg, sier Haldorsen.  

«Petter i fengsel» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag 4. mars.