VGs digitale abonnementsinntekter økte med 11 prosent i fjerde kvartal sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2018. Inntektsveksten kommer som en følge av økte volumer, men også en økning i abonnementsprisen. Antallet abonnenter av VG+ har nå passert 200.000 abonnenter I løpet av kvartalet.

Men som i nyhetsdivisjonen generelt sliter også VG med utviklingen i reklamemarkedet. Reklameinntektene falt med seks prosent (digitalt og papir), men her mener Schibsted at VG sammenligner seg med et svært sterkt fjerdekvartal i 2018. Annonseinntektene fra det digitale var ned fire prosent. 

Tidligere i dag skriver Kampanje også om nye reklameprognoser som viser at Facebook, Google og Snapchat vil ta over syv milliarder i reklamemarkedet i 2020. 

Les også: Nye prognoser: Facebook, Google og Snapchat vil ta over syv annonse-milliarder i 2020

- Konkurransen fra de globale aktørene vil fortsatt være der og vi forventer at den blir like tøff om ikke tøffere. Det er hard konkurranse på det digitale annonsemarkedet og at konkurransen plutselig skulle bli noe softere i år det tror vi ikke noe på, sier annnonsedirektør i Schibsted, Christian Haneborg, til Kampanje.

De samlede inntektene gikk tilbake med tre prosent i kvartalet til 477 millioner kroner, ned fra 493 millioner kroner i fjerde kvartal 2018.

Driftsresultatet endte på 82 millioner kroner, og det var opp med syv millioner kroner sammenlignet med tilsvarende kvartal året i forveien. 

Her kan du se tallene til VG for årets fjerdekvartal. Alle tall i MNOK. 

VG 2019 2018 Endring i %
Omsetning 477 493 - 3
Driftsresultat, eks IFRS  78 75 + 5