Som Kampanje tidligere har skrevet var distribusjonsavtalen mellom Discovery og Telenor i ferd med å løpe ut i disse dager. Sist gang partene var i forhandlinger endte det med et langt brudd og svarte skjermer, men i dag har partene signert en ny distribusjonsavtale.

Les også: TVNorge-kanalene gikk i svart hos tre millioner seere

Avtalen gjelder for hele Norden og sikrer norske Telenor- og Canal Digital-kunder tilgang til 11 Discovery-kanaler, Eliteserien, OL og ikke minst også strømmetjenesten Dplay. 

- Vi er veldig fornøyde med å ha kommet fram til en ny og framtidsrettet avtale sammen med Telenor. Nå kan alle Telenor- og Canal Digital-kunder se fram til nye år med Eliteserien og OL, i tillegg til alt det gode norske og utenlandske innholdet vi byr på gjennom TVNorge, Max, Fem og de andre kanalene våre, sier Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør i TVNorge og Discovery Networks.

Les også: Telenor-selskap følger milliardkampen om Premier League tett: - En stor og viktig rettighet 

Økt Dplay-distribusjon
Avtalen betyr at Telenors kunder fortsatt får tilgang til kanalene TVNorge, Fem, Max, Vox, Discovery Channel, TLC, Eurosport Norge, Eurosport 1, Animal Planet, Discovery Science og Investigation Discovery. I tillegg kan både Telenor og Canal Digital-kundene snart inkludere Discoverys strømmetjeneste Dplay som en del av sitt TV-abonnement, ifølge Discovery-sjefen.

- Vi er også veldig glade for at kundene deres nå også får muligheten til å inkludere vår strømmetjeneste Dplay som en del av sitt TV-abonnement - der de både kan se alt vårt innhold direkte og grave i vårt store innholdsarkiv, sier Jensen.

Det vil i så fall si at rundt én million husholdninger får tilgang på Discoverys strømmetjeneste. 

- Dette er en framtidsrettet avtale både vi og Telenor kan være fornøyde med. Men det er først og fremst en avtale som kommer TV-seerne til gode og som ivaretar både dagens og fremtidens seervaner på en veldig god måte. Vi er veldig glade for å kunne tilby et fremtidsrettet TV-produkt sammen med Telenor, som også inkluderer Dplay. Denne bransjen er i konstant endring og både vi og distributørene må tilpasse oss nye seervaner, sier Austvoll Jensen til Kampanje. 

- Vil Telenor-kundene få Dplay uten å betale ekstra?

- Telenor og Canal Digitals kunder får muligheten til å inkludere Dplay i TV-pakken som tilvalg eller gjennom poengsystem, sier Discovery-sjefen.

Både satelitt og kabel
Også Telenor og Canal Digital er fornøyde med å ha fått på plass en ny og fremtidsrettet avtale for sine kunder

- Vi er glade for at kundene våre kan fortsette å se Discoverys innhold i vår omfattende TV-tjeneste. Våre kunder er vant til å se hva de vil, når de vil og på hvilken skjerm de ønsker, og nå kan de fortsette å nyte både norsk og internasjonalt innhold på vår digitale TV-plattform og app, sier Bjørn Ivar Moen, administrerende direktør i Canal Digital.

Leder for TV og bredbånd i Telenor Norge sier følgende om avtalen:

- For Telenors T-We-kunder styrker vi nå valgfriheten og fleksibiliteten ytterligere ved å inkludere strømmetjenesten Dplay som en del av innholdet. Gjennom poengmodellen kan hver enkelt kunde skreddersy sitt eget tv- og strømmeinnhold basert på et stort innholdsunivers av ulike kanaler og strømmetjenester. Dplay er et godt tilskudd i innholds-buffeten, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor Norge.