NRK og TV 2 har gjennom EBU sikret seg eksklusive rettigheter til verdenscup og VM i skiskyting fram til 2026, med opsjon frem til 2030. 

- Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Les også: NRK og TV 2 skviser Discovery ut av skisporet i ny avtale

Det er NRK som sitter på rettighetene i dag frem til vinteren 2021/22.

- Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge. Slik rettighetsmarkedet har utviklet seg, er det krevende for en allmennkringkaster som NRK å kjøpe de største rettighetene alene. Denne avtalen gir oss fortsatt en sterk posisjon på vintersport i ti år framover, sier Thor Gjermund Eriksen.  

- Skiskyting er en svært attraktiv TV-idrett, så vi ser virkelig frem til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer. At våre to allmenkringkastere sammen sikrer seg denne rettigheten, er utelukkende positivt for norske TV-seere, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Olle Dahlin, president i IBU, sier i pressemeldingen at det viktigste for IBU er et langsiktig samarbeid med mediehus som vil utvikle skiskyting, og som kan formidle dette til et stort publikum. 

- NRK har gjennom 20 år gjort nettopp dette. Vi har stor tro på at NRK og TV 2 sammen vil gjøre produktet enda sterkere, sier Dahlin. 

- Det aller viktigste nå har vært å få signert denne langsiktige avtalen, fordelingen vil vi komme tilbake til. Vi har gode erfaringer fra vårt samarbeid om EM og VM i fotball, og vi har store ambisjoner om å løfte skiskyting ytterligere på alle plattformer til beste for publikum, avslutter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Dette er innholdet i rettighetspakken: 

  • 58 verdenscup-renn renn per sesong
  • Årlig VM med 12 øvelser per år (unntatt OL-år)
  • Årlig EM, Junior-VM og Ungdoms-VM
  • 8 helger med IBU-cup hver sesong

Rettighetssjef Runar Østmo i NRK, som også er president i EBU Sports Committee, har selv deltatt direkte i forhandlingene med IBU.

- Dette er utrolig gøy og tilfredstillende, det har vært lange forhandlinger, men IBU var helt fra starten tydelig på at bred eksponering på allmennkringkastere var viktig. forhandlingene fokuserte på hvordan vi kunne finne gode løsninger og muligheter som gavnet alle tre parter; IBU, NRK/TV2 og publikum. Nå skal vi sammen prestere og levere, sier rettighetssjef Runar Østmo, sier han til Kampanje.