Nent-gruppen jubler etter å ha sikret seg rettighetene til Premier League fra 2022 til og med 2028. Avtalen kan ifølge kilder Kampanje har snakket med, koste Nent over 20 milliarder kroner for en seksårsperiode. Den elleville prisen la ingen demper på feiringen i Nents lokaler i Akersgata, hvor de ansatte fikk utdelt marsipankake.

- Vi forstår storheten i dette, sa sportssjefen i Nent Group Norge, Cecilia Gave, til de ansatte. 

Les også: Viaplay med Premier League-kupp - TV 2 mister den engelske toppfotballen

Sportssjefen fortalte de ansatte at det er første gangen noensinne at det i Europa selges Premier League-rettigheter for en seks-års-periode, samtidig som det er første gang Norden er første ute med å kjøpe rettigheter, og ikke Storbritannia. 

- Dette syntes jeg har en veldig sterk signaleffekt knyttet til jobben vi gjør og at vi gjør det i alle markeder. Både Premier League i Danmark, Finland og Sverige, og ikke minst her med Champions League og håndballen nå senest, så vi har vist at vi kan, og at vi gjør det mer enn bra, sa Gave.

- Tillater langsiktig planlegging
Til Kampanje sier Gave at hun følte på en utrolig stolthet for gjengen i Nent Group da hun fikk beskjeden om at rettighetene var i boks.

- Hva betyr det at dere får avtalen over så lang tid?

- Det er fantastisk og som jeg sa innledningsvis er det en enorm signaleffekt at vi får den over så lang tid, og det tillater oss å gjøre en langsiktig planlegging, sier Gave.

Hun mener det er for tidlig å si noe om hvordan de skal forvalte rettighetene.

- I dag feirer vi, og så begynner vi å jobbe med hvordan vi skal håndtere rettighetene. Men vi kommer til å gjøre vårt aller beste for å levere et så bra produkt som mulig til alle fans der ute.

- For tidlig å si noe om ansettelser
Administrerende direktør i Nent, Anders Jensen, har tidligere i dag varslet en oppbemanning i Norge når de overtar Premier League i 2022.

- Hvor mange trenger dere?

- Det er altfor tidlig å si noe om. Men vi leter alltid etter de dyktigste menneskene der ute, og det kommer vi definitivt til å behøve å gjøre.

Flere Viaplay-profiler var til stede for å feire sportsavtalen, deriblant Jan Åge Fjørtoft, tidligere fotballspiller og reporter i Viasat. Fjørtoft har selv erfaring fra Europas mest ettertraktede fotballiga. Spissen spilte nemtlig i Swindon Town fra 1993 til 1995. 

Her kan du se videointervjuet med Jan Åge Fjørtoft: