Viaplays nye spenningsdrama har nå startet innspilling i Oslo denne uken. «Delete Me» utforsker vennskap, sjalusi, sex og hacking og har forventet premiere i desember. 

Thea Sofie Loch Næss («Wisting»), Axel Bøyum («Heimebane») og nykommeren Amalia Holm spiller hovedrollene i thrilleren.

Viaplay beskriver serien slik:

«I en fiktiv verden hvor ingenting er viktigere enn russetiden, og sosiale medier bestemmer reglene, utforsker serieskaper Marie Kristiansen tematikken gjennom vennskapet til karakterene Marion og Marit, spilt av Amalia Holm og Thea Sofie Loch Næss. I kjernen av historien finner vi en lekket sexvideo og en hacker på hevntokt.»

Prisvinnende regissør
Serieskaper Marie Kristiansen er drivkraften bak prosjektet som er det første i sin sjanger for Viaplay. Hun hadde ansvaret for den kritikerroste fjerde sesongen av «Unge lovende», som blant annet ble nominert til beste regi og beste manus under Gullruten og hun vant i 2016 prisen for årets musikkvideo under Spellemannprisen med Karpes «Hvite menn som pusher 50» som første kvinne til å vinne prisen.

­– Serien skildrer presset unge jenter må leve med hver eneste dag. Det er et tema jeg brenner for, og noe jeg mener media ikke setter nok søkelys på. Mer enn noe ønsker jeg å vise hvor vanskelig det er å utfordre normen, og den enorme innflytelseskraften internett har på unge mennesker i dag, forteller Kristiansen.

Les også: Sjekk prislappen på Premier League - skal ha betalt over 20 milliarder for TV-fotballen 

Ungt stjernelag
Viaplay har fått med seg Thea Sofie Loch Næss (23) som til tross for sin unge alder allerede har spilt i flere både norske og internasjonale serier, deriblant «Wisting», «Hjerteslag» og Netflix-serien «The Last Kingdom». 

Loch Næss forteller at hun kjenner til sosiale mediers påvirkningskraft om man ikke er bevisst på det.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre som skuespillere er å kommentere samfunnet vi lever i gjennom kunsten, og forhåpentligvis være med å endre det til det bedre. Jeg har selv vokst opp med sosiale medier og kjent på hvilken kraft det har hvis man ikke er bevisst på det, sier Loch Næss.

Spiller i serien:

Thea Sofie Loch Næss spiller karakteren Marit i (Delete Me). Foto: Nicolas Peyrau.

Loch Næss får selskap av nykommeren Amalia Holm som snart er å se i den amerikanske science fiction-thrilleren «Motherland: Fort Salem» og Axel Bøyum (24), som ble tidenes yngste Gullruten-vinner i kategorien beste mannlige hovedrolle for sin innsats som Adrian i «Heimebane». Bøyum har også spilt i NRK-serien «Øyevitne», og han hadde en sentral rolle i dramaserien «Heksejakt» som hadde premiere på TV 2 tidligere i år.

- Like aktuelt i Norge som i utlandet
Serieskaper Kristiansen forteller at hun brenner for tema i serien. 

-Serien skildrer presset unge jenter må leve med hver eneste dag. Det er et tema jeg brenner for, og noe jeg mener media ikke setter nok søkelys på. Mer enn noe ønsker jeg å vise hvor vanskelig det er å utfordre normen, og den enorme innflytelseskraften internett har på unge mennesker i dag, forteller Kristiansen.

Hun mener serien også kan treffe blink utenfor Norges grenser.

– Å passe inn i kollektive normer er noe som er like aktuelt i Norge som i utlandet, og russetiden er et godt symbol på hvordan langt mange unge tøyer sitt eget moralske kompass, sier serieskaperen.

«Delete Me» spilles inn i Oslo fram til slutten av mars og har premiere på Viaplay i desember. Første sesong består av syv episoder, og serien produseres av Einar Film for Nordic Entertainment Group.​