Saken er opppdatert med nye kommentarer fra Nent.

Erling Braut Haaland (19) er kanskje fotballverdens mest omtalte spiller om dagen. Nordmannen som signerte med tyske Borussia Dortmund rett før nyttår har skåret utrolige åtte mål på fem kamper, og han har kun startet i to av dem. 

Nordic Entertainment Group sitter på rettighetene til Bundesligaen i Norge og sportssjefen i Nent-gruppen, Cecilia Gave, forteller at de kjenner den elleville Haaland-interessen på deres kanaler. 

- Seerrekorden på Viaplay fra Bundesligaen har nesten firedoblet seg etter Haaland ble Dortmund-spiller, sier Gave til kampanje.

Sportssjefen forteller at tallene fra Dortmund-kampene ikke står tilbake for seertallene de engelske gigantene generer i FA Cup, den engelske cupen Viaplay også viser.

- Dette er på høyde med tall som Manchester United eller Liverpool genererer i FA Cup. Det er en markant vekst også lineært. Haalands kamper har blitt sendt på Viasport 1, og også der har vi slått tidligere seerrekorder med god margin. Haaland-effekten er reell, sier Gave. 

Ny Bundesliga-avtale
Nent-gruppen, som nylig sikret seg Premier League i Norge fra 2022, har nå forlenget sin Bundesliga-avtale. Den nye avtalen strekker seg til og med 2025 og Nent-gruppens pan-nordiske avtale gjør at de ekslusivt vil sende Bundesliga-kamper på sine nordiske kanaler, inkludert over 300 live-kamper i året på Viaplay.

- Bundesliga er en av Europas mest spennende ligaer, og veldig interessant fra et nordisk perspektiv. En langsiktig avtale betyr at fotballglade nordmenn kan se noen av verdens beste spillere hver uke på Viaplay, ikke minst Erling Braut Haaland - tenåringen som har sørget for både scoringsrekorder og seerrekorder, sier Gave om den nye avtalen.

Sportssjefen sier timingen for avtalen ikke kunne vært bedre. 

- Haalands kanonstart i Borussia Dortmund har skapt masse entusiasme til en allerede publikumsvennlig liga, og timingen for denne avtalen kunne ikke vært bedre. Haalands kontrakt går til 2024 og med vår egen forlengelse til 2025 skal det bli fantastisk å fortsette og følge utviklingen til en av verdens råeste spisstalenter på nært hold, sier Gave til Kampanje.  

Spådde Haaland-opptur
Da Kampanje snakket med VGs sportskommentator Leif Welhaven etter at Haaland-overgangen ble kjent mente Welhaven at rettighetshaverne ville kunne få en opptur om Haaland bøtter inn mål. 

- Det som derimot er litt vanskelig å spå, er om oppmerksomhet rundt Haaland i Dortmund vil skape en smitteeffekt til økt interesse også for tysk fotball som sådan, eller om den kun vil spisses til å få med seg det han leverer i sin nye klubb, sa Welhaven til Kampanje i januar. 

Les også: TV 2 starter ny rettighetsjakt: - Norsk fotball var egentlig en perfekt match