Gaute Grøtta Grav vant første sesong av «Farmen» på TV 2 og har ledet programmet siden 2004. Nå er det slutt, skriver TV 2 i en pressemelding.

- Etter 15 år med «Farmen» og «Farmen kjendis» har jeg bestemt meg: Jeg slutter med «Farmen» nå, og gleder meg til å jobbe med andre prosjekter fremover. Dette er en beslutning som jeg har tenkt mye på, og nå som de mest involverte er informert føles det mest av alt befriende for min del. Fremover kan jeg si ja til ting jeg tidligere har måttet takke nei til på grunn av «Farmen»-opptak, og det er en hyggelig bonus, sier Grøtta Grav i pressemeldingen.

Allerede i fjor ble det kjent at han sluttet som programleder for «Farmen kjendis». Tiril Sjåstad Christiansen leder sesongen som går på lufta på TV 2 tirsdag. Nå må TV 2 også finne en ny programleder til høstens sesong av «Farmen», som spilles inn til sommeren.

- Jeg har allerede fått interessante tilbud om nye prosjekter, både i TV 2 og andre steder. Jeg vil bruke tiden som kommer til å sette kursen videre, fortsetter han.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, takker programlederen for innsatsen.

- Vi i TV 2 vil takke Gaute for å ha vært en veldig viktig programleder i denne suksessen både foran og bak kamera i alle disse årene. Mye har skjedd siden Gaute dukket opp som deltager og vant «Farmen» i 2001, sier hun i pressemeldingen.

Hun mener programlederen nærmer seg en rekord i norsk TV-sammenheng.

- Nå skal vi finne en verdig programleder som kan ta over fakkelen i «Farmen» på en god måte, sier hun.