Etter å ha vært på forhandlingsrunder med alle de store TV-distributørene, er det nå klart at den vanskeligste avtalen å få i land for Discovery, er med Telia og Get. I dag går Get ut med informasjon til sine kunder om at Discovery-kanalene kan forsvinne fra deres TV-plattform fra og med 3. mars, dage etter at fristen for forhandlingene går ut.

Tidligere har Discovery landet avtaler med både Telenor og Viasat.

På nettsiden til Get forklarer de situasjonen med sitt poengbaserte valgsystem og skriver at Discovery «vil begrense valgfriheten til deg som kunde og det kan vi selvsagt ikke akseptere».

«Dette er en veldig kjedelig situasjon, og vi er veldig lei oss for problemene dette kan skape for deg», skriver TV-tilbyderen.

Dersom det blir brudd, vil det påvirke tilgangen på kanaler som TVNorge, Max, Fem, Vox, Eurosport-kanalene, Discovery Channel, Animal Planet og TLC.

Les også: Discovery slår fra seg - TV 2 straffes uten Farmen-kjendiser

Discovery: - Stemmer ikke
Det betyr at rundt en halv million Get-kunder kan miste muligheten til å følge kjendisene i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» til mål i Nordkapp eller finne ut av om Jan Thomas finner sin nye utkårede i «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Disse kundene tilsvarer i overkant av én million tv-seere.

- Vi registrerer at Telia og Get har gått ut med informasjon til sine kunder, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery, til Kampanje.

- Vi har akkurat landet langsiktige distribusjonsavtaler med både Telenor, Canal Digital og Viasat, og vi er fortsatt åpne for et samarbeid med Telia og Get. Men det må skje på balanserte premisser. Slik situasjonen er nå forlanger Telia å betale mindre for innhold enn resten av markedet gjør. Det stemmer heller ikke at vi vil begrense valgfriheten til kundene deres, slik de påstår.

Han vil ikke kommentere detaljene i forhandlingene med Telia, men tror fortsatt det er mulig å finne en løsning.

- Vi vil gjerne finne en løsning sammen med Telia. Men hvis de bestemmer seg for å fjerne våre kanaler fra Get, har seerne gode muligheter til å se vårt innhold direkte på Dplay, eller hos de andre TV-distributørene. Vi lever heldigvis i en tid der TV-seerne har flere valgmuligheter enn de har hatt noen gang.

Dermed fortsetter Discoverys utfordringer i distribusjonsmarkedet. TV-selskapet har hatt store utfordringer i Danmark og Sverige, og har vært i brudd lenge i Danmark med TV-distributøren Yousee.

Les mer: Blodig tv-konflikt i Danmark – kabel-tv-ansatt slått ned på jobben 

Telia: - Har valgt å være åpne
Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia kommenterer konflikten slik i en e-post til Kampanje:

- Vi vil alltid være levende opptatt av å tilby våre kunder markedets beste TV-tilbud, både hva gjelder kvalitet, innhold, valgmuligheter og fleksibilitet. Vi kan bekrefte at vi er i forhandlinger med Discovery, og ettersom det finnes en risiko for at vi ikke blir enige så har vi valgt å være så åpne som mulig med våre kunder om hva som kan bli konsekvensen av det, sier Lunde.

- Når det er sagt så håper vi selvsagt at vi skal finne en god løsning. Vi skal i hvert fall bidra til det slik at våre kunder får flest mulig valgmuligheter og god fleksibilitet til å se på TV uansett om de er foran TVen, på mobilen eller nettbrettet, fortsetter han.