I begynnelsen av januar skrev Kampanje at danske FinansWatch var i ferd med å etablere seg i Norge. Nå bekrefter moderselskapet Watch Medier at finansnettstedet etablerer seg i både Norge og Tyskland i løpet av våren - i det de kaller sin mest ambisiøse satsning noensinne. 

«Mediene skal dekke de lokale finansvirksomhetene fra selvstendige redaksjoner i Frankfurt og Oslo», heter det i pressemeldingen. Nettstedet som lanseres i Norge skal beholde det velkjente navnet FinansWatch. 

- Vi har i Danmark bevist at det er behov for målrettede, digitale næringslivsnyheter basert på klassiske publisistiske dyder. Nå er vi klare for å lansere vårt konsept utenfor landets grenser, samtidig som at vi fortsetter med investeringene i det danske markedet, sier administrerende direktør for Watch Medier, Anders Hering

Watch Medier skal de siste årene ha lansert en rekke nye abonnementsfinaniserte danske næringslivsmedier og bygget opp en av landets største næringslivsredaksjoner. Konseptet bygger på en «uavhengig, kritisk og rettferdig nyhetsjournalistikk» med fokus på de viktigste bransjer i dansk næringsliv, heter det i pressemeldingen. I følge den kan vi også forvente det samme fra FinansWatch sin norske gren. 

- Det kommer til å kreve hardt arbeid, ydmykhet og tålmodighet, men vi tror på vår modell og vår evne til å utøve den, ser Heering.

I Norge står 45-årige Magnus Eidem i spissen for FinansWatch. Eidem har 14 års erfaring fra Dagens Næringsliv. Med seg har han den 30 år gamle medredaktøren John Seljehaug, som kommer fra Finansavisen.

- Med en enestående vekst har Watch Medier bevist at det er et stort og betalingsvillig publikum av næringslivsjournalistikk av høyeste kvalitet. Vi er slett ikke ferdige med at vokse på det danske markedet, men vi har stor tiltro til at formelen også virker på andre markeder, sier Stig Ørskov, styreleder i Watch Medier og administerende direktør i JP/Politikens Hus. 

- Det er en stor glede at vi får muligheten til å lansere et dansk-utviklet journalistisk konsept på et internasjonalt marked. Og vi føler oss veldig sikre på at det ikke kan trå feil ved å satse på det sterkeste innholdet og de beste journalistene, avslutter han.