Saken er oppdateret med kommentarer fra P3.

Christine Dancke (35) slutter i P3 til sommeren. Dancke har levert musikkprogrammet «Christine» siden 2012 og programmet har gått i åtte sesonger. Nå skriver NRK at Dancke vil ha større frihet til å jobbe med andre prosjekter og at «Christine» vil avsluttes til sommeren.

– Jeg ønsker også å rette en veldig stor takk til verdens beste lyttere, artister, gjester og kolleger som har gjort det mulig å fylle radio og internett med unikt musikkinnhold i årevis, skriver Dancke til P3.no.

Musikkprofilen skriver videre at det har vært en ære å sette musikken i fokus.

– Det har vært en ære å sette musikken i fokus og levere en av NRKs største eksterne produksjoner på radio og sosiale medier, skriver Dancke til P3.

- Vært en kjempeprofil for oss
NRK P3s redaksjonssjef, Ida Jevne, skryter av jobben Dancke har gjort for musikkjournalistikken. 

- Christine Dancke har vært en kjempeprofil for oss, og har hatt stor betydning for måten P3 og NRK har løst sitt musikkoppdrag på. Christine-redaksjonen har fornyet musikkjournalistikken, rett og slett. Norske artister har mye å takke Christine for, jeg er sikker på at et bredt publikum har fått opp øynene for norske artister mye på grunn av Christine, sier Jevne til Kampanje.

- Hvordan skal P3 fylle tomrommet? Er dere i gang med å se etter nye profiler?

- Vi skal jobbe med å utvikle et nytt konsept som tar opp i seg mye av det «Christine» har vært. P3 vil alltid være i bevegelse, endring ligger i kanalens dna, og dette skal vi få til, sier Jevne.

Bygger nye profiler konstant
Nyheten om at Dancke forlater P3 kommer bare noen måneder etter at gjengen i «P3 Morgen», Ronny, Silje og Markus, ville ha sin siste sending i desember. Der tok Adelina Ibishi og Martin Lepperød over frokostshowet.

NRK P3s redaksjonssjef svarer følgende på spørsmålet om de nå må bygge opp flere nye profiler.

- Å finne og bygge nye talenter og profiler er en konstant oppgave for P3, det har P3 gjort siden kanalen kom i 1993, og det skal vi fortsatt drive med, selvsagt, sier Jevne.

Kampanje har vært i kontakt med Dancke som ikke har noe å tilføye på nåværende tidspunkt.