Norsk musikk skal igjen feires og hedres når de prestisjefulle Spellemannprisene skal deles ut lørdag 28.mars. Årets programledere blir Atle Pettersen og Yousef Hadaoui som leder sendingen sammen med Spellemann-veteranen Tarjei Strøm.

Komikeren Yousef Hadaoui, kjent fra NRK-programmer som «Svart Humor» og «Satiriks» gleder seg til å ta være programleder i en direktesending. 

–  Jeg går fra moromann til Spellemann. Det er en ære å bli spurt om å lede en «tungvekter» som Spellemann sammen Atle, sier Hadaoui.

Atle Pettersen har som programleder for «Beat for beat» og «Idrettsgallaen 2018», både kunnskap om musikk og å lede store direktesendinger. Men å være programleder for Spellemannprisen føles ekstra spesielt. 

–  For meg er det er av de aller gjeveste programmene å få lede! Det er en aldri så liten drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til alt egentlig, sier Pettersen. 

- Norske artister skal få skinne
Spellemannprisen har blitt delt hvert år siden 1973 til norske musikere og komponister som har utmerket seg innen bransjen. Det er en feiring av de som bidrar til mangfold og utvikling av norsk musikk. 

–  Dette er kvelden der norske artister virkelig skal få skinne, både musikalsk og som prisvinnere, sier Liza Stokke, som er prosjektleder i NRK. 

Deler sendingen i to
NRK lover f
lere spektakulære sceneframtredener fra Norges største artister i ulike sjangre. Sendingen vil også i år deles opp i to deler.

Første del, som ledes av Pettersen og Hadaoui, sendes klokkrn 19:50 på NRK1Fortsettelsen starter klokken 22:10 oh blir ledet av Tarjei Strøm.

–  Det er virkelig en sann ære å få lede Spellemann for tredje året på rad. Å hedre alt det fantastiske som skjer i norsk musikk er det kjekkeste jeg gjør på TV, og er definitivt årets høydepunkt for meg, sier Strøm som er Spellemann-programleder for tredje gang.

Leder for tredje gang:

Tarjei Strøm er en kjent NRK-programleder og årets Spellemann blir tredje gang Strøm er programleder for prisutdelingen. Foto: Pernille Solås.