NRKs lørdagssatsing «Alle mot 1» samlet 696.000 seere på sesongpremieren i helgen. Fjorårets premiere hadde til sammenligning 669.000 seere. Andelen ble på 56,5 prosent, og det er en kraftig vekst fra fjorårets andel på 45,8 prosent.

- «Alle mot 1» har vokst sesong for sesong og det virker som det har en veldig stor appell blant familier. Prosjektet har blitt utviklet fra gang til gang, det er mye opplevelser og store muligheter til å delta. Det er en veldig positiv historie for oss, sier TV-sjef Arne Helsingen i NRK-.

«Alle mot 1» er utviklet i samarbeid med Nordisk Film TV. I programmet konkurrerer én deltaker mot «hele» Norges befolkning. 

Første Farmen-tvekamp
TV 2 hadde 269.000 seere på «Hver gang vi møtes», som går i direkte konkurranse med «Alle mot 1» i sin første time på lørdager. Det er en vekst på 64.000 seere fra forrige uke da konkurransen het «Melodi Grand Prix». Denne episoden har i skrivende stund en Total Screen Rating på 328.000, som inkluderer alt av opptak, repriser og TV 2 Sumo.

Søndag var det klart for årets første uksefinale i «Farmen kjendis» på samme kanal. Den hadde 468.000 seere og en andel på 36,2 prosent. Fjorårets første ukesfinale hadde 621.000 seere.

Nedgangen i seere på førstegangsvisningen følger den generelle utviklingen i TV-seingen, mener pressesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

- Vi er fornøyd med at totaltallene for «Farmen kjendis» fortsatt er veldig sterke, med et snitt på 636.000 seere for den første uka. I dag ser folk på TV på en helt annen måte enn for bare ett og to år siden, og derfor er det ikke overraskende at førstegangsseingen nå er lavere en tidligere sesonger. Noen ser sendingen før den sendes på TV første gang, mange ser den «direkte» på TV 2, mens mange ser den i opptak eller via TV 2 Sumo i dagene etter. Dette er en helt forventet utvikling, som vi også har planlagt innholdet vårt for.

Les mer: Nedtur for Farmen-kjendiser, men TV 2 er «godt fornøyd»

«Mesternes mester» på topp
NRK hadde igjen ukens mest sette TV-program med «Mesternes mester», som trakk 912.000 seere og en andel på 68,6 prosent på årets semifinale.

Rett bak følger «Nytt på nytt» med 894.000 seere og en andel på 66,6 prosent.

Også skiskyting - som NRK og TV 2 nylig sikret seg langsiktige rettigheter til - leverte godt med seere til statskanalen i helgen. Aller mest sett ble lørdagens stafett for menn med 701.000 seere, etterfulgt av fellesstarten for menn med 656.000 seere.

Les mer: - Skiskytingsjubel med strafferunder i NRK