I over ni døgn kan TV-seerne bli med på en rundtur rundt Svalbard - minutt for minutt - på NRK2. Sendingen startet fredag, og i helga var det daglig 917.000 seere innom, både på NRK2 og NRK TV.

- Dette er 36.000 flere seere enn snittet av samme sendeflate hittil i år på NRK2. Total for hele helga er dekningen på 1.594.000. Det har også vært 42.000 daglige unike brukere på ekstrastrømmer for sendingen i NRK TV og nrk.no, sier analytiker Maren Eline Fossan i NRK.

I tillegg fulgte 190.000 sendingen på NRK1 på lørdag og 239.000 sendingen på søndag.

- Vi smilte da vi fikk disse tallene og synes de stemmer godt med følelsen vi har hatt når vi har sittet og moderert tilbakemeldingene i sosiale medier. Det er utrolig mange nordmenn som har et kjærlighetsforhold til Svalbard. Hver eneste nordmann som har satt sin lilletå på øygruppen har fulgt med, sier prosjektleder Thomas Hellum i NRK til Kampanje og legger til:

- Jeg håper for guds skyld ingen sitter oppe og ser alt!

Men spesielt søndag bød på et par høydepunkter, forteller han.

- Søndag morgen kunne man se nærbilder av en isbjørn som gjorde yoga i morgensolen. Mange syntes også det var kjekt med valrossen søndag kveld, og mente det minte om egen positur. Det viser at mange koser seg og setter pris på sendingen, sier han.

Opptakene til sendingen ble gjort 7. til 16. august i fjor. Svalbard er nemlig utenfor satellittdekning, så det er ikke teknisk mulig å sende direkte. Klokkeslettene er imidlertid riktige og intenting er klippet bort, forteller prosjektlederen.

- Vi fant ut av 100-årsjubileet for Svalbard-traktaten var en fin knagg å henge det på for å markere norsk suverenitet på Svalbard. Det er også fin TV-tid. Vi byr publikum på skikkelig mindattsolopplevelse midt i den mørkeste vintertiden.