I går var det premiere på den nye dramaserien «Heksejakt» på TV 2 med blant andre Ingrid Bolsø Berdal i en av hovedrollene. Seertallene viste at den nye dramaserien kom godt ut av premieren på hovedkanalen til TV 2. Hele 345.000 seere fikk med seg første episode og det ga kanalen en markedsandel på 31,4 prosent i målgruppen 10-79 år i riksuniverset.

- Jeg føler at det er en bra start og noterer meg at det er blitt en kritikerrost serie. Samtidig vet vi at drama også lever lenge på Sumo og at de tallene kommer til å løfte seg. Men nesten 350.000 seere på live-seingen, er en god start, sier den nye programredaktøren, Kathrine Haldorsen, til Kampanje.

Live-tallene er faktisk bedre enn fjorårets store dramasuksess «Exit» på NRK, som etter hvert bygget seg opp til over millionen. Premiere på NRK1 ble imidlertid sett av 333.000 seere, skjønt serien ble sendt fredag kveld så sent som 23.15. 

- Kan «Heksejakt» bli en suksess på nivå med «Exit»?

- Jeg vil ikke trekke noen paralleller til «Exit». «Heksejakt» kan få lov til å leve sitt eget liv, men jeg håper jo at det også blir en Sumo-suksess og vi er på god vei allerede, sier Haldorsen.

Selv om live-seingen på «Heksejakt» var større enn første episoden av «Exit», er det fortsatt mer å gå på hva gjelder nett-tv-seingen. Etter bare noen dager så hele 200.000 første episode av «Exit» på NRKs nett-tv. Total screen rating. som også inkluderer seing på TV 2 Sumo, endte imidlertid på 385.000 seere.

- Men det tallet kommer vel til å vokse?

- Jeg tenker jo at «Heksejakt» er noe seerne også kan følge på nett, og at denne typen dramaserier kan ha et veldig godt og langt liv på Sumo, sier TV 2-direktøren. 

«Heksejakt» har stort sett høstet gode anmeldelser. Dagbladet har gitt serien terningkast fem 

«Den eskalerende konflikten er aktuell, treffende og har en uttalt nerve. Ikke minst gir den et skremmende bilde på hvilke personlige og sosiale omkostninger en varsling kan ha til følge», skriver anmelder Hannah Bull Thorvik.

VG gir serien terningkast fire, mens NRK Filmpolitiet er mindre begeistret og nøyer seg med terningkast tre. «Den er tidvis spennende og det er ikke tvil om at det er høy kvalitet på håndverket, men jeg sliter med å finne noe ved serien som fanger meg. Dette gjør at «Heksejakt» mister meg allerede etter et par episoder», skriver anmelder Miriam Folland.