Den tidligere danske TV-sjefen går inn i styret  til det danske mediekonsernet og TV 2-eieren, Egmont. Merete Eldrup (56) ble på generalforsamlingen til Egmont pekt ut til å sitte både i styret til Egmont-fondet og Egmont International Holding.

Eldrup var frem til august i 2019 sjef for den danske allmennkringkasteren TV2.

- Merete Eldrup er en av de mest erfarne medielederne i Danmark og har med dansk TV2 stått i spissen for en publisistisk virksomhet i digital utvikling. Vi er meget glade for at Merete Eldrup har sagt ja til å tre inn i styret hvor hun vil kunne bruke sin omfattende viten og erfaring i arbeidet med å videreutvikle Egmont som et førende mediekonsern i Norden, sier Egmonts styreformann Lars-Johan Jarnheimer i en melding.

Til Kampanje sier Egmont at Eldrup ikke erstatter noen i dagens styre, men at styret i medieselskapet blir utvidet med ett fast styremedlem.

Eldrup har tidligere vært direktør i JP/Politikens Hus i perioden 1997-2007 før hun tok over som sjef i danske TV2.

- Egmont berører daglig millioner av mennesker gjennom en lang rekke sterke medievirksomhet herunder TV 2 i Norge som minner om dansk TV2. Samtidig er konsernet inne i en vekstreise der flere nye forretningsområder er kommet til. Jeg ser frem til å bidra til den videre strategiske utviklingen, sier Merete Eldrup.